Citigroup: Η μεταρρύθμιση του εργασιάκου θα είναι το μεγάλο «αγκάθι» στην δεύτερη αξιολόγηση της Ελλάδος - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Citigroup: Η μεταρρύθμιση του εργασιάκου θα είναι το μεγάλο «αγκάθι» στην δεύτερη αξιολόγηση της Ελλάδος

  • Η μεταρρύθμιση του εργασιάκου θα είναι το μεγάλο «αγκάθι» στην δεύτερη αξιολόγηση της Ελλάδος, εκτιμά η Citigroup στην ημερήσια ανάλυσή της, αναφερόμενη στις μέχρι τώρα διαφορές μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών. 


Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, η Ελλάδα θα... πει στους πιστωτές της ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που απαιτεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως προϋπόθεση για να στηρίξει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.
Λίγες ώρες πριν από τις συνομιλίες με τους επικεφαλής της αποστολής των θεσμών για την πρόοδο της Ελλάδας στην εφαρμογή του προγράμματος, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι η Αθήνα θα παλέψει να διατηρήσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και χαρακτήρισε το ΔΝΤ «ακραίο παίκτη».
«Θέλουμε να αποκαταστήσουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις διότι είναι η βάση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου», δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος.
«Αυτά είναι μέτρα που οι εργοδότες έχουν ήδη απορρίψει στην Ελλάδα», δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος.
«Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο όπου δεν μπορούμε πλέον να ανεχθούμε την επιδείνωση της κατάστασης των Ελλήνων εργαζομένων».
Σύμφωνα με τη Citigroup, η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας θα αποτελέσει το κύριο εμπόδιο για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, η οποία θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Bookmark and Share