Χοντραίνει η κόντρα μεταξύ Fiat και Γερμανών.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Χοντραίνει η κόντρα μεταξύ Fiat και Γερμανών..

  • Με επιστολή που εστάλη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών κατηγορεί με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η Fiat Chrysler Automobiles εξαπατά σκοπίμως τις αρμόδιες Αρχές, όσον αφορά στις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκινητήρων.

Η κόντρα μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και του ομίλου ξεκίνησε τον... περασμένο Μάιο, όταν οι φορείς υποστήριξαν ότι εντόπισαν παράνομο λογισμικό στον δίλιτρο diesel κινητήρα του Fiat 500X. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Αυτοκινητοβιομηχανίας (ΚΒΑ) ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις ιταλικές Αρχές, λέγοντας πως υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για την ύπαρξη παράνομης συσκευής που ενεργοποιούσε και απενεργοποιούσε το σύστημα ελέγχου εκπομπών ρύπων ανάλογα τα τεστ, με στόχο να παραπλανήσει τους ειδικούς.

Οι Ιταλοί αρνήθηκαν ωστόσο να συνεργαστούν, λέγοντας πως τα αυτοκίνητά τους έχουν ελεγχθεί και αξιολογηθεί από τις ιταλικές Αρχές και μόνο αυτές είναι αρμόδιες να κάνουν έρευνα.

Το Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών δεν πτοήθηκε όμως και συνέχισε κανονικά την έρευνα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στα Fiat 500X, Jeep Renegade και Fiat Doblo, υπάρχει ένας ειδικός καταλύτης διοξειδίου του αζώτου, ο οποίος απενεργοποιείται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο όμιλος FCA δεν δείχνει να ενοχλείται, με τον εκπρόσωπο να δηλώνει πως τα μοντέλα του group συμμορφώνονται πλήρως με τους ισχύοντες κανόνες εκπομπών ρύπων και δεν υπάρχουν συσκευές παραποίησης των αποτελεσμάτων.
Bookmark and Share