Αντιπολίτευση: Σταματήστε το κρυφτό με την off-shore μέτοχο της Αυγής - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Αντιπολίτευση: Σταματήστε το κρυφτό με την off-shore μέτοχο της Αυγής

  • Την αποκάλυψη του φυσικού προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την κυπριακή εταιρία, που κατέχει το 2,5% των μετοχών της Αυγής, ζήτησε σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση από τη Βουλή.


Να σταματήσει το «κρυφτό» και να αποκαλύψει το φυσικό ή τα φυσικά πρόσωπα, που...βρίσκονται πίσω από την κυπριακή εταιρία, η οποία αγόρασε το 2014 το 2,5% των μετοχών της εφημερίδας «Αυγή» έναντι 100.000 ευρώ, ζήτησαν εκ νέου σήμερα από την κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Χαρακτηρίζοντας την εν λόγω εταιρία off-shore και μετά την πεισματική άρνηση του Διευθύνοντα Συμβούλου της «Αυγής» να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των μετόχων της, η κυβέρνηση έγινε αποδέκτης των ομαδικών πυρών σχεδόν σύσσωμης της αντιπολίτευσης, με τον Ανδρέα Λοβέρδο μάλιστα να διερωτάται «τι φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ» και δεν αποκαλύπτει τα ονόματα.

«Από τη χθεσινή εξεταστική επιτροπή φάνηκε ότι το τριγωνικό μοντέλο ΜΜΕ -κόμμα - τράπεζες ευδοκίμησε στον ΣΥΡΙΖΑ και στην εφημερίδα “Αυγή”» υποστήριξε η Νίκη Κεραμέως από τη Νέα Δημοκρατία.

Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, που απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Είναι πολιτικό το θέμα. Η νομοθεσία επιβάλει την ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι τελευταίου φυσικού προσώπου. Είστε εκτεθειμένοι. Κρύβετε κάτι; Υπάρχει κάποιος που δεν θέλετε να πείτε ποιος είναι; Φοβάστε; Ποιος είναι πίσω από την offshore; Γιατί δεν λέτε το όνομά του;».

Επιπλέον, ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στη δήλωση του Νίκου Παππά ότι ο έλεγχος πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών θα αφορά μόνο στην πρώτη δόση, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει ταυτιστεί με συγκεκριμένους ανθρώπους».

«Εκτός αυτού άσκησε σκληρή κριτική και για την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση αναφορικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών συχνοτήτων υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση έχει ταυτιστεί με συγκεκριμένους ανθρώπους». «Απορώ, γιατί στο εσωτερικό του κόμματός σας δεν έχετε ηχηρές διαφωνίες», σχολίασε, απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Επιχειρώντας, δε, να αποδομήσει τη ρητορική της κυβέρνησης περί «θαλασσοδανείων» στα ΜΜΕ, παρέθεσε στοιχεία από τους φόρους που έχουν πληρώσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί, τονίζοντας: «Όποιος λέει ότι αυτοί τα βγάζανε με λαθροδάνεια λέει ψέματα. Μόνο ένας έχει θέμα που τον δανειοδοτήσατε με 80 εκατομμύρια ευρώ την περασμένη άνοιξη και το κάνατε εσεί». Σύμφωνα με τον ίδιο άλλωστε από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής προκύπτει ότι «τα ΜΜΕ έχουν λάβει συνολικά 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων μόνο το 35% δεν έχει τακτοποιηθεί. Τα υπόλοιπα έχουν επιστραφεί ενώ τα περισσότερα ατακτοποίητα αφορούν τον Τηλέτυπο που κλείνει».

Πιέσεις προς την κυβέρνηση για την off-shore- μέτοχο της Αυγής άσκησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, καλώντας ευθέως την πλειοψηφία να σταματήσει το «κρυφτούλι» και να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση του ονόματος ή των ονομάτων.

«Εσείς δεν καίγεστε στον ΣΥΡΙΖΑ να μάθετε ποιο φυσικό πρόσωπο κρύβεται πίσω από την offshore που κατέχει το 2,7% της εφημερίδας; Εγώ αν συνέβαινε κάτι τέτοιο στο Ποτάμι θα καιγόμουν. Ποιος είναι;», ρώτησε ο κ. Αμυράς, ενώ σχολιάζοντας καυστικά τη στάση που τηρεί η κυβέρνηση απέναντι στον κίνδυνο ανεργίας για εκατοντάδες εργαζόμενους των τηλεοπτικών σταθμών που δεν έλαβαν άδεια, είπε: «Το μαύρο στην ΕΡΤ πλήγωσε όλη την κοινωνία. Για το μαύρο στα ιδιωτικά κανάλια και το άδηλο μέλλων των εργαζομένων τους κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χύσει ένα δάκρυ;»
Bookmark and Share