«Χαλέπι; Τι είναι αυτό;» ...ρωτά ο Φιλελεύθερος που θέλει το Λευκό Οίκο! (video) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

«Χαλέπι; Τι είναι αυτό;» ...ρωτά ο Φιλελεύθερος που θέλει το Λευκό Οίκο! (video)

  • Στη μάχη για την προεδρία των ΗΠΑ, τα φώτα της δημοσιότητας τραβούν συνήθως οι δύο υποψήφιοι Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών και οι μικρότεροι διεκδικητές πέφτουν στην αφάνεια. 

Αδικία, αλλά κάποιες φορές ίσως τελικά να είναι... καλύτερα για τους ίδιους: Ο Γκάρι Τζόνσον, υποψήφιος των Φιλελεύθερων (Libertarian) έχει μαγέψει την Υφήλιο με μία ειλικρινή απορία που εξέφρασε σε δημοσιογράφο: «Τι είναι αυτό το Χαλέπι;»

Ο Τζόνσον ήταν προσκεκλημένος σε εκπομπή του MSNBC και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ρωτήθηκε και για την εξωτερική πολιτική.

«Αν γινόσασταν πρόεδρος, τι θα κάνατε για το Χαλέπι;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Για το...;» ρώτησε ο Τζόνσον, δείχνοντας να μην έχει ακούσει την ερώτηση. «Για το Χα-λέ-πι» του διευκρίνισε, συλλαβίζοντας, ο δημοσιογράφος.

«Τι είναι το Χαλέπι;» τον ρώτησε αθώα ο Τζόνσον. Ο αποσβολωμένος δημοσιογράφος ανταπάντησε: «Αστειεύεστε».

Όταν ο δημοσιογράφος κατάλαβε ότι ο προεδρικός υποψήφιος δεν έκανε πλάκα, του εξήγησε πως το Χαλέπι είναι αυτή την στιγμή το επίκεντρο της συριακής κρίσης. Σημειώνεται ότι ο αμερικανός ΥΠΕΞ και ο ρώσος ΥΠΕΞ βρίσκονται σε συνεχείς συνομιλίες προσπαθώντας να καταλήξουν σε συμφωνία για εκεχειρία, κάτι που δεν έχει ακόμη γίνει εφικτό.

Ο Τζόνσον προσπάθησε τότε να σώσει την κατάσταση, λέγοντας γενικά για τη Συρία πως πρέπει να υπάρξει διπλωματική συνεργασία με τη Ρωσία επειδή, όπως σημείωσε, «η Συρία είναι ένα μπέρδεμα».
Bookmark and Share