Κατασχέθηκαν πάνω από 10.000 προϊόντα «μαϊμού» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Κατασχέθηκαν πάνω από 10.000 προϊόντα «μαϊμού»

-Θεσσαλονίκη-


Έφοδο σε τέσσερα καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η Αστυνομία και εντόπισε..περισσότερα από 10.000 ηλεκτρικά είδη και αξεσουάρ, τα οποία αποτελούν προϊόντα απομίμησης.

Συνελήφθησαν για την υπόθεση, τέσσερις αλλοδαποί, τρείς γυναίκες ηλικίας 52, 29 και 44 ετών κι ένας 31χρονος άντρας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου περί Αθέμιτου ανταγωνισμού, περί Σημάτων, ρυθμίσεων για το παρεμπόριο, κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλων διατάξεων, παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα, για Απάτη και Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Προηγήθηκε καταγγελία νόμιμου εκπροσώπου έξι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην εμπορία ηλεκτρικών ειδών και αξεσουάρ, σύμφωνα με την οποία, σε τέσσερα κατάστημα στο κέντρο της πόλης, πωλούνται είδη, τα οποία αποτελούν απομίμηση-παραποίηση των προϊόντων των εταιρειών που εκπροσωπεί και φέρουν πιστά αντίγραφα των κατοχυρωμένων σημάτων τους, χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές έρευνες στα τέσσερα προαναφερόμενα καταστήματα, όπου διαπιστώθηκε ότι διατίθεντο τους πώληση συνολικά (10.898) ηλεκτρικά είδη και αξεσουάρ, τα οποία ήταν απομιμητικά προϊόντα των ανωτέρω εταιρειών, οπότε και κατασχέθηκαν.

Η άμεση συνολική ζημιά που υπέστησαν οι παθούσες εταιρείες από την παράνομη δραστηριότητα των συλληφθέντων, εκτιμάται ότι ανέρχεται στο συνολικό χρηματικό ποσό των (163.000) ευρώ περίπου.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος του 31χρονου άντρα, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, για παράβαση που αφορά στη φορολογική νομοθεσία.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του παραεμπορίου, αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούν καθημερινά και συστηματικά ελέγχους, προκειμένου να εντοπιστεί και να αποτραπεί πιθανή διακίνηση και διάθεση κλεψίτυπων προϊόντων, προϊόντων πνευματικής ιδιοκτησίας ή αντικειμένων πάσης φύσεως και μορφής που αποτελούν απομιμήσεις γνησίων προϊόντων γνωστών εταιριών, καθώς και αντικειμένων που δεν φέρουν όνομα, με στόχο την προαγωγή του υγιούς ανταγωνισμού.
Bookmark and Share