Κονιάκ του 1801 πουλήθηκε σε.. τιμή ρεκόρ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Κονιάκ του 1801 πουλήθηκε σε.. τιμή ρεκόρ. 
  • Το μπουκάλι του κονιάκ Massougnes 1801 πουλήθηκε σε ασιάτη πελάτη.Ένα μπουκάλι κονιάκ πουλήθηκε στην Hedonism Wines στο Λονδίνο για.. £ 222.000 - καθιστώντας το ένα από τα πιο ακριβά μπουκάλια του αποστάγματος που αγοράστηκαν ποτέ.
Το μπουκάλι του κονιάκ Massougnes 1801, πουλήθηκε σε έναν ασιάτη πελάτη πριν λίγες ημέρες.
Το αυτοκρατορικό μπουκάλι τριών τετάρτων γαλονιού, εξαγοράστηκε από την Heritage Cognacs, περίπου 20 χρόνια πριν, από την Marie-Antoinette des Allées, Comtesse de la Bourdeliere, στην οικογένεια της οποίας ανήκε το estate που παρήγαγε το κονιάκ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Heritage Cognac, David Baker, είπε ότι είχε προσπαθήσει να προμηθευτεί πιο παλιά κονιάκ από το κτήμα, αλλά, «Νομίζω ότι η πηγή έχει στερέψει τελείως."
Στο απόγειό του, το estate Massougnes ήταν εξαιρετικά μεγάλο, με περίπου 360 εκτάρια αμπελώνων. Τιμολόγια πωλήσεων έχουν βρεθεί τα οποία χρονολογούνται το 1730, αλλά έπαψε να παράγει κονιάκ μετά την καταστροφή της φυλλοξήρας στα μέσα του 19ου αιώνα. Ο Baker δήλωσε ότι εξακολουθεί να έχει ένα μπουκάλι ακόμα τριών τετάρτων του γαλονιού, με ένδειξη χρονολογίας 1805..
Bookmark and Share