Ελληνίδα, κάτοικος Συρίας συνελήφθη με.. 2,2 εκατ. ευρώ στο Ελ.Βενιζέλος. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Ελληνίδα, κάτοικος Συρίας συνελήφθη με.. 2,2 εκατ. ευρώ στο Ελ.Βενιζέλος.

  • Ελληνίδα, που είχε και διαβατήριο Συρίας, κάτοικος Δροσιάς όταν βρίσκεται στην Ελλάδα, αφού μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Συρίας, είναι η γυναίκα που εντοπίστηκε με 2,213.500 ευρώ και 58.900 δολάρια, όλα σε μετρητά, χθες, στο αεροδρόμιο της Αθήνας.


Αρχικά είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι επρόκειτο για...  Ρωσίδα, καθώς επέβαινε σε πτήση της Aeroflot που έφτασε στην Αθήνα από τη Μόσχα.

Κατά τον έλεγχο που της έγινε διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα, που έχει ελληνικό, αλλά και συριακό διαβατήριο, είχε επιμελώς κρυμμένα τα χρήματα τόσο στις αποσκευές της, όσο και επάνω στο σώμα της (σε λαστέξ που φορούσε) και τα οποία προσπάθησε να τα εισάγει στη χώρα μας χωρίς να τα δηλώσει ως όφειλε.

Οι τελωνειακοί προέβησαν σε δέσμευση των χρημάτων σύμφωνα με τον κανονισμό 1889/2005, ο οποίος προβλέπει πρόστιμο ύψους 25% επί του δεσμευθέντος ποσού (553.375 ευρώ).

Η γυναίκα μετά τη σύλληψή της ισχυρίστηκε ότι είχε κληρονομήσει μεγάλη ακίνητη περιουσία στη Συρία και τα χρήματα προέρχονται από την πώλησή της.

Εαν στην έρευνα που θα διεξαχθεί για την προέλευση των χρημάτων από την αρμόδια αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, η γυναίκα δεν αποδείξει ότι είναι νόμιμα, τότε κατάσχονται όλα.

Την περίεργη υπόθεση χειρίζεται το Τελωνείο του Αεροδρομίου. Αστυνομία, ΕΥΠ και Ανεξάρτητη Αρχή και για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος συμμετέχουν στη διερεύνηση.
Bookmark and Share