Στην Αθήνα στις 2 Νοεμβρίου ο Σεργκέι Λαβρόφ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Στην Αθήνα στις 2 Νοεμβρίου ο Σεργκέι Λαβρόφ.

  • Την Αθήνα επισκέπτεται στις 2 Νοεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. 

Στην ατζέντα θα βρεθεί κυρίως το Κυπριακό, ωστόσο, σύμφωνα με το ελληνικό...υπουργείο Εξωτερικών, η επίσκεψή του, αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία να επιβεβαιωθούν οι μακραίωνοι πολιτικοί, οικονομικοί, και πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Λαβρόφ θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ενώ μετά τις συνομιλίες οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ρωσίας για την τριετία 2017-2019 και θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

Στις συζητήσεις τους οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα εξετάσουν την πορεία των διμερών σχέσεων στους τομείς της πολιτικής συνεργασίας, της οικονομίας, της ενέργειας και των επενδύσεων. Επίσης, θα αναφερθούν σε περιφερειακά ζητήματα, με επίκεντρο την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Κοτζιάς θα αναπτύξει στον κ. Λαβροφ τις θέσεις της Ελλάδας σε σχέση με την ανάγκη κατάργησης των εγγυήσεων και απομάκρυνσης των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί.

Η Ελλάδα αναμένει από τη Ρωσία, με την ιδιότητά της ως Μονίμου Μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να επιβεβαιώσει τη θέση της για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, η οποία θα είναι σύμφωνη με τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και θα λαμβάνει υπόψη της αποκλειστικά και μόνον τα συμφέροντά των Κυπρίων.

Μετά από το Υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Λαβρόφ θα απευθύνει χαιρετισμό στο 4ο Ελληνορωσικό Κοινωνικό Forum στο Ζάππειο Μέγαρο και, στη συνέχεια, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Ερμιτάζ. Πύλη στην Ιστορία». Η επίσκεψη του κ. Λαβφρόφ στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Bookmark and Share