Στα θρανία από σήμερα τα προσφυγόπουλα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Στα θρανία από σήμερα τα προσφυγόπουλα.

  • Τετράωρο πρόγραμμα εκπαίδευσης

Στις τάξεις μπαίνουν από σήμερα Δευτέρα, για ένα τετράωρο (από τις 2 μ.μ. ώς τις 6 μ.μ.), τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη...χώρα, σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει το υπουργείο Παιδείας, στις τέσσερις ώρες θα διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, την αγγλική ή μια άλλη γλώσσα επιλογής τους -ανάλογα με το πού θα ήθελαν οι γονείς να πάνε αργότερα- μαθηματικά, υπολογιστές, καλλιτεχνική εκπαίδευση, καθώς και θέματα που αφορούν αγωγή ή αθλητισμό.

Η μετακίνηση των μαθητών προσφύγων θα γίνει από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ο οποίος σε συνεργασία με την Κομισιόν έχει βρει τα χρήματα. Όπως πρόσφατα είπε ο γγ του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, υπάρχει πρόβλεψη για τους εμβολιασμούς, όπως και για ένα έξτρα κονδύλι για την καθαριότητα και φύλαξη των σχολικών χώρων για τις επιπλέον ώρες που θα χρησιμοποιούνται.

Επιπλέον, την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε προσλήψεις εκπαιδευτικών, ενώ θα γίνει επιπρόσθετη προκήρυξη για φιλολόγους ή δασκάλους οι οποίοι θα διδάσκουν την ελληνική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα.