Τραμπ προς Χίλαρι: Θα σε κλείσω φυλακή..! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Τραμπ προς Χίλαρι: Θα σε κλείσω φυλακή..!

  • Οι υποψήφιοι για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ των Ρεπουμπλικάνων και Χίλαρι Κλίντον των Δημοκρατικών ανέβασαν τους τόνους των απαντήσεών των σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων και του κοινού ασκώντας κριτική ο ένας στον άλλο ενώ απαντούσαν, μερικές φορές ξεφεύγοντας από το θέμα, και αρνούμενοι τις κατηγορίες ο ένας του άλλου ως ψέμματα.


Τα θέματα των ερωτήσεων αφορούσαν τις...προτάσεις αλλαγής φορολογίας των δύο υποψηφίων, τη θέση τους όσον αφορά τους μουσουλμάνους, τα σχέδια τους για τη Συρία και συγκεκριμένα το Χαλέπι, το θέμα κόστους ιατρικής περίθαλψης, και η κενή θέση στον Άρειο Πάγο, μεταξύ άλλων.

Η διάρκειας 90 λεπτών τηλεοπτική αναμέτρηση άρχισε με έναν τόνο συμπεριφοράς σοβαρών επιθετικών διαθέσεων, καθώς οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι δεν αντάλλαξαν την καθιερωμένη χειραψία.

Μέσα σε λίγα λεπτά, η κοινή τηλεοπτική παρουσία των δύο υποψηφίων, μετατράπηκε σε μια ακραία φραστική αντιπαράθεση, γύρω από το βίντεο του 2005, το οποίο έγινε γνωστό την Παρασκευή, στο οποίο ο Τραμπ χρησιμοποιεί απρεπείς εκφράσεις για τις γυναίκες, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο τις έπειθε να έχουν ερωτικές σχέσεις μαζί του.

Η αναμέτρηση ήταν επιθετική αλλά χωρίς ιδιαίτερες αποκαλύψεις και χωρίς εμφανή «νικητή», ενώ έκλεισε με μια ερώτηση από ακροατή που ζήτησε από κάθε υποψήφιο να αναφέρει κάτι θετικό για τον αντίπαλό του.

Η Κλίντον ανέφερε τα παιδιά του Τραμπ και τον τρόπο που τον υποστήριξαν, ως επιτυχία του, και ο Τραμπ ανέφερε την επιμονή της, γιατί εργάζεται για κάποιο σκοπό χωρίς να παραιτείται.«Δεν είμαι περήφανος για όσα είπα»

Το ντιμπέιτ ξεκίνησε σε χαμηλούς τόνους ενώ φυσικά οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις χυδαίες εκφράσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τις γυναίκες ήταν ένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι σεβόταν τις γυναίκες και ότι όσα ακούστηκε να λέει στο επίμαχο βίντεο ήταν απλώς μια συζήτηση ανδρών στα αποδυτήρια, και ότι «δεν είμαι περήφανος για όσα είπα».

Με άλλους Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους, είπε η Χίλαρι Κλίντον, "διαφωνούσα αλλά ποτέ δεν αμφισβήτησα την ικανότητά των να υπηρετήσουν ως πρόεδροι", αλλά ο Τραμπ είναι διαφορετική περίπτωση και δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος.

Αντεπίθεση με... επίθεση στον Κλίντον

Ο Τραμπ επιτέθηκε φραστικά στον Μπιλ Κλίντον, πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ για τη συμπεριφορά του έναντι των γυναικών.

Τόνισε επίσης, ότι στην περίπτωση της εκλογής του στο Λευκό Οίκο, θα φυλακίσει τη Χίλαρι Κλίντον για το ζήτημα της διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της, από ιδιωτικό διαμετακομιστή, την περίοδο που υπηρετούσε στο αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Στη διάρκεια της δεύτερης τηλεοπτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων, ο Τραμπ υποστήριξε ότι θα διορίσει ειδικό εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί η διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον, καθώς όπως ο ίδιος υποστήριξε, έθεσε σε κίνδυνο της εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, κατά την περίοδο που ήταν υπουργός των Εξωτερικών στη διακυβέρνηση Ομπάμα, από το 2009-2013.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι έχει ενοχληθεί από το βίντεο αυτό, το οποίο χαρακτήρισε “κλειστή προσωπική συνομιλία,” ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον έχει κάνει χειρότερα στις γυναίκες απ' ότι ο ίδιος.

“Τα δικά μου είναι λόγια, ενώ τα δικά του είναι πράξεις,” υποστήριξε ο Τραμπ που εμφανίστηκε στη χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση μαζί με γυναίκες, που έχουν κατηγορήσει τον Μπιλ Κλίντον για σεξουαλική παρενόχληση. Επίσης, κατηγόρησε και τη Χίλαρι Κλίντον ότι στράφηκε κατά των γυναικών που έχουν κατηγορήσει το σύζυγό της, για σεξουαλική παρενόχληση.

Από την πλευρά της, η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του Τραμπ αποδεικνύει ότι είναι ακατάλληλος για τον Λευκό Οίκο. “Έχει δηλώσει ότι το βίντεο δεν τον αντιπροσωπεύει, αλλά νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο στον καθένα που άκουσε τα λεγόμενά του, ότι τον αντιπροσωπεύει επακριβώς,” δήλωσε η Κλίντον.

«Ξόδεψα πάνω από 100 εκατ. δολάρια»


Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει ξοδέψει ποσό μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τους προσωπικούς του λογαριασμούς, για τη χρηματοδότηση του προεκλογικού του αγώνα.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα διορίσει έναν ανώτατο δικαστή, “στο πρότυπο” του δικαστή Άντονιν Σκαλία.

Η Κλίντον για τον διορισμό ανώτατου δικαστή

Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι θα κινηθεί άμεσα προκειμένου να προχωρήσει στο διορισμό ανώτατου δικαστή.

Παράλληλα, τόνισε ότι επιθυμεί ένα Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο θα υποστηρίζει τα δικαιώματα στην άμβλωση, αλλά και τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Τόνισε επίσης, ότι το ανώτατο δικαστήριο σήμερα, κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Κριτική στον Τραμπ


Η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ζητήσει συγνώμη για όσα έχει πει για τους Αφροαμερικανούς, για τους μουσουλμάνους, για τους ισπανόφωνους, τους μετανάστες, αλλά και και τους αιχμάλωτους πολέμου.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι διαφωνίες της, δεν έχουν να κάνουν με τους υποστηρικτές του Τραμπ, αλλά με τον ίδιο.

«Θα επαναφέρω την ανταγωνιστικότητα στο πετρέλαιο»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα φέρει πίσω στις ΗΠΑ τις ενεργειακές εταιρίες κι ότι αυτές θα μπορούν να είναι ανταγωνιστικές και να συμμετέχουν στη μείωση του εθνικού χρέους, αλλά και των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα δώσει έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ χρειάζονται περισσότερα από τον άνεμο και την ηλιακή ενέργεια.

«Δεν μου αρέσει ο Άσαντ, αλλά...»


Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι “δεν του αρέσει ο Άσαντ, αλλά είναι ο Άσαντ που εξουδετερώνει το Ισλαμικό Κράτος μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί οι στρατηγοί δε μπορούν να δράσουν μυστικά και να κάνουν μία αιφνιδιαστική επίθεση στη Μοσούλη;

Επίσης, διευκρίνισε ότι ο ίδιος και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του, Πενς, δεν έχουν συζητήσει για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία, τονίζοντας ότι ο ίδιος “διαφωνεί” με τις απόψεις του υποψηφίου αντιπροέδρου του.

«Χιονοστιβάδα ψεύδους»

Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε στους δημοσιογράφους στο αεροσκάφος της προεκλογικής της εκστρατείας, την έκπληξή της, για τη “χιονοστιβάδα ψευτιάς” από τον Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της δεύτερης τηλεοπτικής αναμέτρησης τους.
Bookmark and Share