Μπερίσα: Τρίτος παράγοντας εκτροχίασε τη διαπραγμάτευση με τους Έλληνες για την υφαλοκρηπίδα.. - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Μπερίσα: Τρίτος παράγοντας εκτροχίασε τη διαπραγμάτευση με τους Έλληνες για την υφαλοκρηπίδα..

  • «Η συμφωνία για τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας με την Ελλάδα απέτυχε έπειτα από την παρέμβαση τρίτου παράγοντα» δήλωσε για πρώτη φορά δημοσίως ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.

«Θέλω να πω στους Αλβανούς ότι σύντομα θα καταλάβουν τα... συμφέροντα ποιών εξυπηρετήσατε. Δηλώνω με απόλυτη πεποίθηση ότι το κάνατε για λογαριασμό τρίτου παράγοντα. Η ιστορία θα το αποδείξει» είπε Μπερίσα απευθυνόμενος στην κυβέρνηση του Έντι Ράμα, ο οποίος παρέπεμψε τη συμφωνία στο Συνταγματικό Δικαστήριο όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, του οποίου η κυβέρνηση τη συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα το 2009, δεν διευκρίνισε ποιος είναι ο «τρίτος παράγοντας». Στα μέσα ενημέρωσης κυκλοφορούσαμ πάντως πληροφορίες ότι πίσω από την απόρριψη της συμφωνίας στο Συνταγματικό Δικαστήριο βρίσκεται η Τουρκία.

Της ίδιες αμφιβολίες είχε εκφράσει και η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη (η οποία υπέγραψε την συμφωνία στα Τίρανα μαζί με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Λουλζίμ Μπάσα), κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» στην τηλεόραση του Σκάι το 2011.