Ετοιμοθάνατη επιλέγει να κάνει το ταξίδι της ζωής της αντί για χημειοθεραπεία.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Ετοιμοθάνατη επιλέγει να κάνει το ταξίδι της ζωής της αντί για χημειοθεραπεία..

 
  • Όταν η 90χρονη Νόρμα Μπάουσκμιντ από τις ΗΠΑ διαγνώστηκε με καρκίνο τελικού σταδίου, αποφάσισε αμέσως να αρνηθεί τη θεραπεία και να βρει έναν πιο θετικό τρόπο για να περάσει τις τελευταίες ημέρες της ζωής της.

Έτσι, ξεκίνησε το..οδικό ταξίδι της ζωής της και άθελά της έγινε επιτυχία στο διαδίκτυο, όταν η σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook για τα ταξίδια της, προσέλκυσε πάνω από 440.000 οπαδούς.

Η Μπάουσκμιντ, από το Μίσιγκαν, πέρασε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο ταξιδεύοντας με το γιο της, Τιμ και την σύζυγό του, Ράμι Λίντλ, με το τροχόσπιτό τους, προτού πεθάνει την περασμένη εβδομάδα.
Διένυσαν πάνω από 20.000 χιλιόμετρα και επισκέφτηκαν 34 κράτη.

Η περιπέτειά τους ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015 όταν μετά από μια εξέταση ρουτίνας, οι γιατροί της είπαν ότι είχε καρκίνο τελικού σταδίου. Ήταν μόλις δύο ημέρες μετά τον θάνατο του συζύγου της, Λέο.

Η νύφη της, τότε είπε: «Εγώ και ο Τιμ ζούμε στο δρόμο εδώ και μερικά χρόνια, και όταν ο σύζυγός της πέθανε, κάναμε αυτό που θα έκανε κάθε οικογένεια. Την καλέσαμε να ζήσει μαζί μας. Το σκέφτηκε για περίπου 2 λεπτά και είπε το ναι. Ήταν έτοιμη για μια περιπέτεια».


«Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάναμε, ήταν να της αγοράσουμε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Αυτό ήταν το εισιτήριο για την ελευθερία της» δήλωσε η Λιντλ. «Από εκείνη τη στιγμή, δεν σταματήσαμε να βγαίνουμε έξω και να κάνει ότι θέλει».

Ήταν ιδέα της Λιντλ να δημιουργήσει μια σελίδα στο Facebook, για την 90χρονη και το τελευταίο της ταξίδι.
«Έτσι η οικογένειά μας θα γνώριζε πού βρισκόμασταν, αλλά η Νόρμα σοκαρίστηκε όταν είδε πόσο απήχηση είχε η σελίδα της» δήλωσε.

Η Λιντλ πρόσθεσε πως ταξίδευαν από τόπο σε τόπο, μένοντας από μία ημέρας έως και ένα μήνα, ανάλογα με το πώς ένιωθαν.

Και όταν η απήχησή στο Facebook εκτινάχθηκε, η 90χρονη δεχόταν προσκλήσεις για να παραβρεθεί σε εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις – όπως σε ένα παιχνίδια μπάσκετ, αλλά και στα σπίτια δεκάδων απλών ανθρώπων για δείπνο.

Η οικογένεια ταξίδεψε σε όλη τη χώρα, βοηθώντας στη συγκομιδή φουντουκιών στο Friday Harbour της Ουάσινγκτον, λαμβάνοντας μέρος στην παρέλαση για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου στη Νότια Καρολίνα, ενώ επισκέφθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone και τις ακτές της Μασαχουσέτης.

Έκαναν μια βόλτα στο ορυχείο χρυσού στη Γεωργία, και η 90χρονη εκπλήρωσε ένα όνειρο ζωής, όταν ανέβηκε σε αερόστατο στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τη νύφη της, η Μπαουρσκμίντ, ήταν μια πολύ ταπεινή γυναίκα, χωρίς μεγάλες ανάγκες, ωστόσο είχε μια σαφή ιδέα για το τι ήταν σημαντικό γι’ αυτήν. «Είχε μια πολύ ευτυχισμένη χρονιά και ήταν μια πολύ απλή γυναίκα που ποτέ δεν είχε την δέουσα προσοχή στη ζωή της».

Πηγή: BBC
Bookmark and Share