"Ξεχρεώστε με ...πρόσφυγες!" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

"Ξεχρεώστε με ...πρόσφυγες!"

"Εύρηκα"..

  • Η ευφάνταστη πρόταση του Τσέχου προέδρου από τη Ρόδο: «Σε ακατοίκητα ελληνικά νησιά οι πρόσφυγες ως... αντάλλαγμα για τη μείωση του χρέους».


Σύνηθες... φαινόμενο σε μεγάλες κρίσης να ακούγονται ακόμη και οι πιο ευφάνταστες προτάσεις για την επίλυσή τους.

Μια ανάλογη ευφάνταστη πρόταση είναι και αυτή του Τσέχου προέδρου Μίλος Ζέμαν.

Και την έκανε μάλιστα από τη Ρόδο.

Ποιά είναι αυτή; Μα να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε ακατοίκητα ελληνικά νησιά ως... αντάλλαγμα για τη μείωση του χρέους.

Μ' έναν σμπάρο δυο τριγόνια, δηλαδή.

Ο Ζέμαν συμμετείχε σε ένα Φόρουμ στη Ρόδο και έδωσε συνέντευξη στους Financial Times και δύο ακόμη μέσα. Μιλώντας λοιπόν για την προσφυγική κρίση αλλά και την απροθυμία πολλών χωρών να αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί στην υποδοχή προσφύγων, είπε ανοιχτά:

«Είμαστε στην Ελλάδα και η Ελλάδα έχει πολλά ακατοίκητα νησιά και μεγάλο χρέος. Έτσι, εάν γίνουν "hotspot" στα ελληνικά νησιά, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ενός είδους πληρωμή για το χρέος». Σαν μια εναλλακτική πάντως πρότεινε και τη μεταφορά τους σε «ακατοίκητες περιοχές» στην Αφρική.

Ο Τσέχος πρόεδρος τάχθηκε ανοιχτά της απέλασης εκατοντάδων χιλιάδων οικονομικών μεταναστών και ισχυρίστηκε ότι η κουλτούρα των μουσουλμάνων προσφύγων είναι ασύμβατη με την ευρωπαϊκή κοινωνία.

«Φυσικά σέβομαι τη βαρβαρότητα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία και το Ιράκ. Αλλά δεν μιλάμε για αυτούς, μιλάμε για τους οικονομικούς μετανάστες» διευκρίνησε.

Είπε, επίσης, ότι υπάρχει «ισχυρός δεσμός» ανάμεσα στη ροή μεταναστών και στο «κύμα τζιχαντιστών» στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι θα μπορούσαν να ριζοσπαστικοποιηθούν από τους εξτρεμιστές ανάμεσά τους, όπως έγινε με τους Γερμανούς τη δεκαετία του 1930.

Βέβαια, όπως σημειώνουν οι Financial Times, δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε ισλαμοφοβικά σχόλια. Πολλές φορές πάει να συναγωνιστεί τον Ούγγρο πρωθυπουργός , Βίκτορ Όρμπαν.

Μάλιστα, σε παλαιότερες δηλώσεις τους από την Ρόδο, δεν δίστασε να αποκαλέσει τον εαυτό του «προφήτη», αφού είχε προειδοποιήσει για πιθανή ριζοσπαστικοποίηση των μεταναστών.

«Θυμάστε την τύχη της Κασσάνδρας; Προειδοποίησε για τον Δούρειο Ίππο στην Τροία. Είχε δίκιο», είπε.
Bookmark and Share