Η συνωμοσία της δραχμής. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Η συνωμοσία της δραχμής.

 

Σε ποια έκταση πρέπει πια να ξετυλιχθεί το κουβάρι των αποκαλύψεων για να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι πέρυσι εξυφαινόταν στις πλάτες του ελληνικού λαού μια συνωμοσία;
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προετοίμαζε το έδαφος για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.


Τα περί εφόδου στο Νομισματοκοπείο και τα υπόγεια της ΤτΕ που πολλοί επιχείρησαν να λοιδορήσουν, τα Plan X του Γιάν(ν)η και τα παράλληλα.. τραπεζικά συστήματα, οι επισκέψεις σε Κίνα, Ρωσία, Λατινική Αμερική, οι πομπώδεις διαβεβαιώσεις Καμμένου ότι "ο Στρατός εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας" μπορεί να μοιάζουν, έναν χρόνο μετά, ως μια δυσάρεστη ανάμνηση, όμως δεν παύουν να προκαλούν τρόμο για την κατάληξη που θα μπορούσαν να έχουν οι χειρισμοί αυτοί.

Η επιβεβαίωση μέσω των Wikileaks της κοινής πεποίθησης πως η Ουάσινγκτον πίεσε πέρυσι να υπογραφεί η συμφωνία με τους πιστωτές για να αποφευχθεί το Grexit και η "βόμβα" Ολάντ, όπως περιγράφεται σε βιβλίο που κυκλοφόρησε στη Γαλλία, για την αποκάλυψη Πούτιν περί της διερεύνησης από την ελληνική πλευρά κατά πόσο μπορούν να τυπωθούν δραχμές στη Ρωσία, ρίχνουν και τις τελευταίες μάσκες.

Θα διερευνηθούν ποτέ όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2015;
Θα υπάρξουν ευθύνες για την πορεία της διαπραγμάτευσης που κόστισε 100 δισ. ευρώ (Ρέγκλινγκ) στη χώρα και γονάτισε την οικονομία, οδηγώντας σε βαθύτερη ύφεση (όπως κατέδειξαν τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ) και στην υπογραφή ενός τρίτου, ακόμη σκληρότερου Μνημονίου;
Και, πάνω από όλα, μπορούν ακόμη όσοι ενεπλάκησαν σε αυτήν τη "συνωμοσία της δραχμής", όσοι ήταν ενήμεροι αυτών των σχεδιασμών ή τους ενθάρρυναν, ή υπήρξαν ηθικοί αυτουργοί, να εξακολουθούν να κυβερνούν αυτή τη χώρα.

Μπορεί να νιώθει κανείς ασφαλής ότι δεν θα ανακινηθεί ξανά ζήτημα για την παραμονή της χώρας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια;
Με ποιο τεκμήριο πολιτικής αξιοπιστίας;
Και είναι σαφές ότι την κορυφαία ευθύνη φέρνει ο ίδιος ο σημερινός –και τότε– πρωθυπουργός. Ο οποίος, άλλωστε, έχει καλύψει δημοσίως τον πρώην ΥΠΟΙΚ του για τις ενέργειές του.



Του κ.Δ.Παπακωνσταντίνου
Bookmark and Share