Το αργότερο ως τα τέλη Νοεμβρίου θέλει να ρίξει "μαύρο" στις οθόνες η κυβέρνηση. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Το αργότερο ως τα τέλη Νοεμβρίου θέλει να ρίξει "μαύρο" στις οθόνες η κυβέρνηση.

Koυ κου..
  • Ξαναφέρνει τη "βορειοκορεάτικη" τροπολογία Παππά για τα κανάλια την Παρασκευή.
  • Προσπάθεια να δημιουργηθούν τετελεσμένα πριν την έκδοση οριστικών δικαστικών αποφάσεων.



Να βάλει λουκέτο στους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας που δεν πήραν άδεια μέσω του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες επιδιώκει η κυβέρνηση... το αργότερο έως τα τέλη Νοεμβρίου καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόσυρση της τροπολογίας που κατέθεσε έγινε για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς αφού η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συμπράξει στην άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ και θα επανέλθει στη Βουλή την ερχόμενη Παρασκευή 21/10
Η παρέμβαση Βούτση και η συμφωνία Παππά έγινε για να επιρριφθούν οι κυβερνητικές ευθύνες στην αντιπολίτευση και να νομιμοποιηθεί η έμμεση κατάργηση του ΕΣΡ με τις διατάξεις που περιλάμβανε η τροπολογία καθώς σε αντίθετη περίπτωση η αντιπολίτευση δεν είχε κανένα λόγο να συζητήσει τη συγκρότηση του ΕΣΡ του οποίου ο ρόλος θα ήταν διακοσμητικός εφ όσον οι αρμοδιότητές του θα είχαν περάσει με μια ακόμα νομοθετική ρύθμιση αμφισβητούμενης συνταγματικότητας στην κυβέρνηση. Ειδικότερα, ο προγραμματισμός του κ. Νίκου Παππά είναι να υπογραφεί το ΦΕΚ σύμφωνα με το οποίο χορηγούνται οι 4 νέες τηλεοπτικές άδειες το αργότερο έως τις 10 Νοεμβρίου και έως τότε να έχει πάρει ΦΕΚ η τροπολογία που κατέθεσε και απέσυρε την προηγούμενη Παρασκευή.
Εφ όσον δεν υπάρξει συγκλονιστικό απρόοπτο οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας που λειτουργούν σήμερα πλην των ΣΚΑΙ και Antenna που έλαβαν άδεια θα πρέπει στις 15 Νοεμβρίου να πάψουν να εκπέμπουν μέσω της Digea.
Αυτό πέραν του γεγονότος ότι θα οδηγήσει στην ανεργία περίπου 2.000 εργαζόμενους θα έχει και άλλου είδους συνέπειες όπως για παράδειγμα την ακύρωση διαφημιστικών συμβάσεων που έχουν συναφθεί και εφ όσον υπάρχουν προκαταβολές διαφήμισης σε έγερση αξιώσεων από τους εντολείς των καναλιών. Επιπλέον το λουκέτο στους σταθμούς αυτούς θα έχει συνέπεια την οικονομική τους κατάρρευση και πρόκληση ζημιών τόσο στους προμηθευτές τους όσο και το τραπεζικό σύστημα αλλά και το ίδιο το κράτος δεδομένου ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν αποπληρωθούν οι δανειακές συμβάσεις προς τις τράπεζες αλλά και οι υποχρεώσεις στην εφορία και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.
Bookmark and Share