Αθωώθηκαν τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνταν για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Αθωώθηκαν τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνταν για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

  • Αθώοι κρίθηκαν ύστερα από 2,5 χρόνια οι τέσσερις αστυνομικοί του Α.Τ. Κήπων από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί τότε μεταξύ των οποίων και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι... υπηρετούσαν στον συνοριακό σταθμό Κήπων Έβρου συνελήφθησαν τα ξημερώματα το Μάιο του 2014 καθώς για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών αλλά και πλαστογραφίας εγγράφων.

Έπειτα από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Έβρο, μεταξύ των οποίων ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης και τέσσερις αστυνομικοί, τρεις Αρχιφύλακες και ένας Υπαρχιφύλακας.

Με ανακοίνωση της η συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών Αλεξανδρούπολης, τονίζει ότι «η απόφαση αποτελεί δικαίωση για τους τέσσερις συναδέλφους και τις οικογένειές τους που επί 2,5 χρόνια περνούσαν τον δικό τους Γολγοθά, αφού κατηγορήθηκαν άδικα, στοχοποιήθηκαν, και κατέρρευσαν οικονομικά.

Πριν από 2,5 χρόνια όντως κάποιοι αστυνομικοί δεν κάνανε σωστά τη δουλεία τους. Αυτοί δεν ήταν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Κήπων αλλά αυτοί που με “ελαφρά την καρδία” και χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα στοιχεία κατηγόρησαν και “τύλιξαν σε μια κόλα χαρτί” τους τέσσερις συναδέλφους μας.»

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η ένωση τονίζει ότι αναμένει την άμεση ηθική και οικονομική αποκατάσταση των αδίκως κατηγορουμένων.
Bookmark and Share