Μάκης Βορίδης: «Ανοιχτό να εξεταστούν ποινικές ευθύνες Παππά» - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Μάκης Βορίδης: «Ανοιχτό να εξεταστούν ποινικές ευθύνες Παππά»

  • Aνακοίνωση εξέδωσε ο Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Μάκης Βορίδης μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς.  

Ο κ. Βορίδης τόνισε πως ο...Υπουργός Επικρατείας συμβολίζει την διαπλοκή της Κυβέρνησης και πως αυτό που αποδείχτηκε είναι πως φοβούνται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Βορίδη:


«Από την σημερινή ακρόαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αποδείχθηκε ότι ο κ. Παππάς είναι το πρόσωπο που συμβολίζει τη διαπλοκή Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Μιας παραπαίουσας Κυβέρνησης που επεκτείνει και θεσμοθετεί τη διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα, λίγο πριν το τέλος της.Αποδείχθηκε ότι φοβούνται. Φοβούνται τη διαφάνεια. Φοβούνται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Η απόρριψη του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας, να παραστούν οι νέοι καναλάρχες και να γίνει διεξοδικός έλεγχος του πόθεν έσχες τους - αίτημα που στηρίχθηκε από όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης - αποδεικνύει το πραγματικό, αυταρχικό και σκοτεινό, πρόσωπο μιας υπό κατάρρευση Κυβέρνησης.
Ο ενορχηστρωτής του πρωτοφανούς αυτού σκανδάλου κ. Παππάς, δεν κατάφερε να απαντήσει πειστικά, ούτε σε ένα ερώτημα.Αποκαλύφθηκε ότι είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τη διαβλητή επιτροπή.Αποκαλύφθηκε ότι είναι ο άνθρωπος που έστελνε απεσταλμένους σε καναλάρχες για να ελέγξει τα Μέσα Ενημέρωσης. Με ψέματα και υπεκφυγές, προσπάθησε να κρύψει τις βαρύτατες προσωπικές ευθύνες.
Η κοινωνία έχει, ήδη, αντιληφθεί το πρωτοφανές στήσιμο της νέας διαπλοκής, που υπηρετεί τις ορέξεις της παρέας του κ. Τσίπρα, ο οποίος εκφυλίζει, κάθε μέρα και περισσότερο, τους θεσμούς και τις λειτουργίες του Κράτους. Οι μάσκες, όμως, έχουν πέσει».


Ο κύριος Βορίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες για τον κ. Παππά

«Αυτά όλα θα εξεταστούν τη χρονική στιγμή που πρέπει. Αλλά προφανώς, όταν ελέγχονται ποινικά οι υπό τον κ. Παππά και ο κ. Παππάς έχει αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τις πράξεις τους - ξανά λέω - θα έρθει η στιγμή, που αυτά θα κριθούν και θα αξιολογηθούν».