"Μυστήριο" ελληνικό τάνκερ με φυσικό αέριο... κόβει βόλτες στη Μεσόγειο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

"Μυστήριο" ελληνικό τάνκερ με φυσικό αέριο... κόβει βόλτες στη Μεσόγειο.

  • Ένα τάνκερ υγρού φυσικού αερίου το οποίο... πλέει ανέμελα στα νερά της Μεσογείου, έχει δημιουργήσει ένα γρίφο για τους επενδυτές ενέργειας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg,το Maran Gas Delphi ακολουθεί μία γενικότατη και μη προσδιορισμένη πορεία, αφού "φόρτωσε" αμερικανικό φυσικό αέριο στη Louisiana των ΗΠΑ τον...  προηγούμενο μήνα. Το καράβι αγκυροβόλησε κοντά στις ελληνικές ακτές για αρκετές ημέρες, οδηγώντας τους αναλυτές σε υποθέσεις πως θα ξεφόρτωνε το φορτίο του σε λιμάνι της περιοχής. Αντί αυτού το τάνκερ βρίσκεται τώρα στα ανοιχτά της Αιγύπτου, πλησιάζοντας την Ερυθρά Θάλασσα, κάτι που αυξάνει τις υποθέσεις πως μπορεί να ταξιδέψει προς Μέση Ανατολή η Νοτιοανατολική Ασία.

Η μη προσδιορισμένη πορεία του Maran Gas Delphi αποτελεί ένδειξη του πως μία υπερπροσφορά φυσικού αερίου η οποία υποστηρίζεται από την αυξημένη παραγωγή χωρών όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, αποτελεί πονοκέφαλο για την παγκόσμια αγορά. Η αύξηση του "άστεγου" LNG το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο μέσα σε τάνκερ κάνει δύσκολη τη ζωή πολλών.

Η Anangel Shipping Enterprises, κάτοχος του Maran Gas Delphi και η Royal Dutch Shell η οποία μίσθωσε το τάνκερ, δεν έχουν κάνει ακόμη σχόλια ως προς το γεγονός αυτό...
Bookmark and Share