Μητσοτάκης: Είναι μεγαλύτερο το κόστος παραμονής της κυβέρνησης από το κόστος των εκλογών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Μητσοτάκης: Είναι μεγαλύτερο το κόστος παραμονής της κυβέρνησης από το κόστος των εκλογών

  • Σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο μίλησε χθες βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές, λέγοντας πως είναι μεγαλύτερο το κόστος παραμονής της κυβέρνησης από το κόστος διεξαγωγής των εκλογών.

«Η πολιτική αλλαγή δεν είναι μακριά. Πλησιάζει η...ώρα που η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας απόψε σε συγκέντρωση στο «Παπαστράτειο» μέγαρο του Αγρινίου. Ταυτόχρονα, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «έχει συντελεστεί μια μεγάλη πολιτική ανατροπή, που θα γίνει πραγματικότητα στις επόμενες εθνικές εκλογές και θα δώσει στη ΝΔ τη δυνατότητα να πετύχει μία σημαντική πολιτική, μία μεγάλη νίκη».

Στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την ως «ιστορικό ατύχημα» και λέγοντας πως είναι «η πιο «ιδεοληπτική, η πιο ανίκανη στην ιστορία της μεταπολίτευσης».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «κέρδισε τις εκλογές στηριγμένη στο ψέμα και έτσι σήμερα καλείται να διαχειριστεί τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε».

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΝΔ στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, είπε ότι «ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σύγκρουση με τη διαπλοκή, αλλά ο κ. Τσίπρας δρομολόγησε τη δικιά του διαπλοκή και έχτισε ένα νέο τρίγωνο διαπλοκής».

Σε αυτό το σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο απαράδεκτος νόμος Παππά θα καταργηθεί αμέσως από την κυβέρνηση της ΝΔ», προσθέτοντας πως «θα επιτρέψουμε να υπάρχουν περισσότερα κανάλια να ανταγωνίζονται μεταξύ τους και να μη χάνονται θέσεις εργασίας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για «συστηματικές και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην λειτουργία της Δικαιοσύνης» και υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε προσωπικά με τους επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων για να συζητήσει μισθολογικά ζητήματα. Γιατί δεν συζητήθηκαν αυτά με τις συνδικαλιστικές ενώσεις διερωτήθηκε και πρόσθεσε: Εκφράζω τον προβληματισμό μου, για τη δήλωσή ότι οι δικαστές πρέπει να αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας. Οι δικαστές πρέπει να ερμηνεύουν το Σύνταγμα και τους νόμους, και να είναι ανεξάρτητοι».

Στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης υπονομεύεται συστηματικά από μια κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται την Δικαιοσύνη, ως προέκταση της δίκης της εξουσίας». Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι «η ΝΔ είναι θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγείται η χώρα και δεν δέχεται οποιαδήποτε εκτροπή».

Σχετικά με την οικονομική πολιτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «όλα όσα έγιναν με το τρίτο μνημόνιο, έγιναν διότι η χώρα απώλεσε κάθε ίχνος και εμπιστοσύνη στο εξωτερικό». Και πώς να μην το απολέσει διερωτήθηκε «όταν είμαστε στα τέλη Οκτωβρίου και η αξιολόγηση δεν έκλεισε». Και όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «τόσο στερούμε χρήματα που πρέπει να πάνε στις επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση συνεχίζει την υπερφορολόγηση».

Ακόμη κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προσποιείται ότι κάνει μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, διότι όπως συμπλήρωσε, «όλα είναι ένα σόου για να ικανοποιήσει τις εσωτερικές της συνιστώσες».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, ότι «εμείς ως ΝΔ δεν κοιτάμε το παρελθόν, κοιτάμε στο μέλλον, διότι θέλουμε να φέρουμε το χαμόγελο και την ελπίδα ξανά στον Έλληνα, να αισθάνεται ότι πατά στα ποδιά του και να είναι υπερήφανος για τη χώρα του».

Νωρίτερα, με τον δήμαρχο Αγρινίου και πρόεδρο της περιφερειακής ένωσης δήμων Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Παπαναστασίου, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της σημερινής του περιοδείας στην Αιτωλοακαρνανία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Γιώργος Παπαναστασίου έθεσε στον πρόεδρο της ΝΔ το ζήτημα της δημιουργίας επιχειρηματικού πάρκου στο Αγρίνιο, καθώς και της κάθετης σύνδεσης της πόλης, με τον Ιόνια Οδό.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου, χαρακτήρισε την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και το επιχειρηματικό πάρκο, ως «έργα ανάσα» για την περιοχή.

Επίσης, ο δήμαρχος Αγρινίου υπογράμμισε ότι η λειτουργία των επιχειρηματικών πάρκων συνδέεται ευθέως με την άμβλυνση της γραφειοκρατίας και τη δημιουργία επενδύσεων στην περιοχή.

Όσον αφορά στην κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, ο Γιώργος Παπαναστασίου είπε μεταξύ άλλων ότι «η Αιτωλοακαρνανία περιμένει με αγωνία την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής και της Ιόνιας Οδού» και πρόσθεσε: «Πρέπει όμως να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν και να συνδεθεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρου αυτού του οδικού άξονα, καθώς και η ενδοχώρα, με τον αυτοκινητόδρομο».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως αυτονόητο το έργο της κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, η ολοκλήρωση της οποίας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα αλλάξει το τοπίο όχι μόνον στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα στηρίξει τα αιτήματα του δήμου Αγρινίου, ώστε όπως είπε η Αιτωλοακαρνανία, μέσα από τέτοια έργα υποδομής, σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος και την οριοθέτηση των χρήσεων γης, να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Ακόμα, πρόσθεσε, ότι με την ανάδειξη και την πλήρη αξιοποίηση των σημαντικών συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και του παραγωγικού της δυναμικού, η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να γίνει ένας πραγματικός επενδυτικός προορισμός.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Αιτωλοακαρνανία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με δημάρχους και εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων, όπου ενημερώθηκε για τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Bookmark and Share