Όλα τα είχε ο προυπολογισμός... το ειδικό κονδύλι για έξοδα φυλάκισης καναλαρχών(!) του έλειπε. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Όλα τα είχε ο προυπολογισμός... το ειδικό κονδύλι για έξοδα φυλάκισης καναλαρχών(!) του έλειπε.


  • Συνήθως το ελληνικό κράτος την τελευταία διετία παραλείπει να συντάξει εκθέσεις προβλεπομένων δαπανών στα σχέδια νόμου. Αλλά στην "χουντική" τροπολογία Παππά που εισήχθη την Παρασκευή βράδυ -για να την ανακληθεί λίγες ώρες μετά,έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε- επισυνάπτεται μία πρόχειρη ειδική έκθεση για δαπάνες.


Όπως..ανέφερε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σε μία χώρα που το γενικό λογιστήριο δεν είναι σε θέση να προβλέψει πόσα χρήματα θα στοιχίσουν οι επιχορηγήσεις των ταμείων ή το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και παραπέμπει συνήθως «στα επισπεύδοντα» , δηλαδή τα αρμόδια υπουργεία, στην τροπολογία επισυνάπτεται κείμενο που αναφέρει τα εξής:

«Ενδεχόμενη δαπάνη από την αντιμετώπιση των εξόδων φυλάκισης των τυχόν μη αδειδοτημένων παρόχων που προβαίνουν σε κατά τα ειδικώς προβλεπόμενα στην υπόψη τροπολογία, παροχή, διανομή κλπ προγραμμάτων, εκπομπών η περιεχομένου».

Όπως τόνισε το Τάσος Τέλλογλου, με τις νέες διατάξεις οι ποινές φυλάκισης ανεβαίνουν από 3 μήνες σε ένα χρόνο τουλάχιστον και τα πρόστιμα από το ελάχιστο των 3.000 στις 20.000 ευρώ.

Σημειώνεται όμως πως στην παλιότερη διάταξη του 2012 οι 3 μήνες είναι η ελάχιστη ποινή και εδώ ο ένας χρόνος είναι επίσης η ελάχιστη ποινή που είναι εξαγοράσιμη κατά κανόνα.

Όπως διερωτήθηκε ο δημοσιογράφος, «προς τι η έκθεση; Και για πόσους παρόχους μιλάμε; Για έναν, για δύο , για τρείς; Πολύ περισσότερο όταν η ίδια η τροπολογία παραδέχεται ότι οι ποινές φυλάκισης θα μετατρέπονται σε έσοδα για το κράτος καθώς θα εξαγοράζονται»

«Συνεπώς τα τροφεία της φυλάκισης σε αυτές τις διατάξεις άλλο στόχο έχουν, να τρομάξουν όσους επιμένουν να προσφεύγουν στον φυσικό τους δικαστή» τόνισε ο Τάσος Τέλλογλου.
Bookmark and Share