Φίλης: Μην κάνουν ...του κεφαλιού τους οι εκπαιδευτικοί. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Φίλης: Μην κάνουν ...του κεφαλιού τους οι εκπαιδευτικοί.

  • Αυστηρό μήνυμα σε Θεολόγους έστειλε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, καθώς οι εκπαιδευτικοί της Ένωσης Θεολόγων του Νομού Πιερίας προέβαλαν λόγους συνείδησης και δήλωσαν ότι θα διδάξουν το μάθημα των Θρησκευτικών σύμφωνα με τα βιβλία των μαθητών που έχουν διανεμηθεί.

«Δεν θέλουμε να... καταλήξουμε σε διοικητικού ή άλλου τύπου αποφάσεις, αλλά είναι καθήκον των εκπαιδευτικών να εφαρμόζουν τα προγράμματα που έχει εγκρίνει το υπουργείο Παιδείας», ξεκαθάρισε ο κ. Φίλης και υπογράμμισε: «Ούτε να αρνούνται, ούτε να κάνουν του κεφαλιού τους. Διότι αλλιώς δεν υπάρχει εκπαίδευση. Υπάρχει κατ οίκον διδασκαλία ή άλλα πράγματα».

Επίσης, τόνισε ότι «εάν αρχίσει αυτή η διαδικασία σε επίπεδο υπαλληλικής σχέσης φανταστείτε τι έχει να γίνει σε επίπεδο μαθητών. Τα Θρησκευτικά θα τελειώσουν σε ένα χρόνο μέσα.

Εγώ θέλω να είναι υποχρεωτικό το μάθημα και για διδασκόμενους και για διδάσκοντες. Δεν με ενοχλεί είναι θέμα δημοκρατίας να συγκεντρώνουν οι καθηγητές υπογραφές για ένα μάθημα. Όμως έχουν και οι εκπαιδευτικοί ευθύνη. Η πολιτεία όμως δεν λειτουργεί με υπογραφές. Η πολιτεία λειτουργεί με βάση προγράμματα».
Bookmark and Share