Επίθεση με μαχαίρια δέχθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ από εξαγριωμένους πρόσφυγες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Επίθεση με μαχαίρια δέχθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ από εξαγριωμένους πρόσφυγες

  • Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χθες βράδυ μετά το δυστύχημα στο Ωραιόκαστρο.
  • Οι δύο διασώστες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο.
  • Στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν.
  • Ο οδηγός του οχήματος επίσης νοσηλεύεται, φρουρούμενος.

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν χθες στη... Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Φέσσα στη Λητή, στο Δήμο Ωραιοκάστρου, κατά τα επεισόδια που ακολούθησαν μετά τη θανατηφόρα παράσυρση μητέρας και γιου.

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 76χρονος ο οποίος χθες παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και σκότωσε μία μητέρα και τον ανήλικο γιο της, ενώ τραυμάτισε και ένα ανήλικο κοριτσάκι.

Για τις πρώτες βοήθειες μετέβησαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ στο Ιπποκράτειο νοσηλεύονται οι δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, που δέχθηκαν επίθεση μεταξύ άλλων και με μαχαίρια, όταν έφτασαν στην περιοχή για να παραλάβουν τα θύματα του τροχαίου.

Χθες ήταν νύχτα τρόμου και φόβου δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ Ανέστης Κουκουρίκος.

«Με το που πήγαν οι συνάδερφοι, απρόκλητα τους επιτέθηκαν. Έπεσε ξύλο! Στράβωσαν το ασθενοφόρο με κλωτσιές και με λωστούς. Μάλιστα σε ένα συνάδερφο επιτέθηκαν και με μαχαίρι. Ευτυχώς ήξερε πολεμικές τέχνες και έσκυψε και απέφυγε τη μαχαιριά.» ανέφερε ο ίδιος.

Επίσης, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο παραμένει και το ανήλικο κορίτσι που τραυματίστηκε, όταν παρασύρθηκε από το όχημα του 76χρονου.

Μετά το θανατηφόρο τροχαίο, πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη δομή ξεσηκώθηκαν. Πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του οδηγού που παρέσυρε τα τρία άτομα, ο οποίος φυγαδεύτηκε την τελευταία στιγμή στιγμή από το εξαγριωμένο πλήθος. Κατά τα επεισόδια οι πρόσφυγες έβαλαν φωτιές και σε κάδους.

Στο σημείο έσπευσαν κλούβες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποκαταστήσουν την τάξη.

Αργά το βράδυ εκτονώθηκε η κατάσταση στην περιοχή. Το βράδυ μετέβη στη δομή ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του προσφυγικού, Περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.

«Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα, δεν υπάρχει ένταση. Οι πρόσφυγες επιστρέφουν στη δομή, έπειτα από συνεννόηση και μεσολάβηση που προηγήθηκε», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ράγκος, ο οποίος παράλληλα διέψευσε πληροφορίες για προγραμματισμό εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Ο οδηγός συνελήφθη από το A Τμήμα Τροχαία Θεσσαλονίκης για πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού, ενώ για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.

Εν τω μεταξύ, κλειστή είναι η συμμαχική οδό από το ύψος της Μαιάνδρου στον Εύοσμο με κατεύθυνση προς τα Διαβατά.

Σύμφωνα με την αστυνομία έκλεισε για προληπτικούς λόγους καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος οδηγεί προς την δομή των προσφύγων.
Bookmark and Share