Τουριστικό ...σοκ: Αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας στα έσοδα του Αυγούστου! - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Τουριστικό ...σοκ: Αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας στα έσοδα του Αυγούστου!


  • Φτωχότεροι τουρίστες ή ..ανελέητη φοροδιαφυγή μετην κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή;

Κατά 9,2% υποχώρησαν τα τουριστικά έσοδα της χώρας, τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Η ύφεση του...φετινού Αυγούστου αποτελεί αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας, καθώς με εξαίρεση το 2010 που σημειώθηκε πτώση 5,5%, όλα τα προηγούμενα χρόνια, τον μήνα αιχμής της ταξιδιωτικής κίνησης τα τουριστικά έσοδα κινούνταν με θετικό πρόσημο σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, στο 8μηνο η πτώση ξεπέρασε το 7%, με τις απώλειες για την εθνική οικονομία να ξεπερνούν τα 750 εκατομμύρια ευρω - παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις ξένων τουριστών ήταν περισσότερες συγκριτικά με το περασμένο έτος.

Στις βασικές αιτίες αυτής της κάμψης συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, το προσφυγικό και οι γεωπολιτικές εξελίξεις, οι μεγάλες εκπτώσεις στις οποίες προέβησαν οι ξενοδόχοι το δεύτερο εξάμηνο, αλλά και η μείωση των δαπανών από τους Βρετανούς μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.
Την ίδια ώρα η φοροδιαφυγή κυρίως στα νησιά κάνει ...πάρτυ ενώ η κυβέρνηση αρκείται σε ρόλο παρατηρητή αν και τα μειωμένα έσοδα θα κληθούν να τα συμ-πληρώσουν οι υπόλοιποι πολίτες.