Bloomberg: Η Ελλάδα πληρώνει την τρίτη ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Bloomberg: Η Ελλάδα πληρώνει την τρίτη ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο

Η βενζίνη διεθνώς αυτή την εποχή είναι σχετικά φθηνή. Η επίμονη πτώση των τιμών του πετρελαίου τους τελευταίους τρεις μήνες όμως δεν φαίνεται να επηρεάζει το οικονομικό βάρος που σηκώνουν οι πολίτες σε όλο τον κόσμο για να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους γράφει το Bloomberg.


Η εντυπωσιακή έρευνα του Bloomberg, κατέταξε.. 61 χώρες με βάση όχι μόνο το ύψος της τιμής της βενζίνης αλλά κυρίως με το πόσο οι πολίτες κάθε χώρας μπορούν να αντέξουν το κόστος και ποιοι νιώθουν τον μεγαλύτερο πόνο μπροστά στην αντλία.

Πρώτη παγκοσμίως στο κόστος βενζίνης είναι το Ισραήλ με $6,21 το γαλόνι, δεύτερη η Ιταλία με $6,19 το γαλόνι και τρίτη η Ελλάδα με $6,07 το γαλόνι.

Ίσως ήταν αναμενόμενο, αλλά και επίσημα η Ελλάδα κατατάσσεται ανάμεσα στις χώρες με το υψηλότερο κόστος βενζίνης. Η Ελλάδα παλεύει να βγει από την οικονομική κρίση γράφει το πρακτορείο και για να χαλιναγωγήσει το χρέος, αυξάνει φόρους κάποιοι από τους οποίους είναι οι υψηλότεροι στην Ευρώπη.

Και αυτό οι Έλληνες το καταλαβαίνουν και μπροστά στις αντλίες. Σύμφωνα με την έρευνα η πιο φθηνή βενζίνη με μεγάλη διαφορά πωλείται στη Βενεζουέλα, μόλις 0,02 δολάρια το γαλόνι.



Bookmark and Share