Σχέσεις με την ISIS είχε ο επίδοξος βομβιστής στη Γερμανία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Σχέσεις με την ISIS είχε ο επίδοξος βομβιστής στη Γερμανία

  • Διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική ISIS επιβεβαίωσε η γερμανική αστυνομία στην υπόθεση του 22χρονου που συνελήφθη στη Λειψία, έπειτα από ανθρωποκυνητό μίας και πλέον ημέρας που ξεκίνησε στο Κέμνιτς, για σχέδιο βομβιστικής επίθεσης.

Πρόκειται για τον... Τζαμπέλ Αλμπακρ, που είχε φτάσει στη Γερμανία ως πρόσφυγας και τελικά η Αστυνομία τον εντόπισε έπειτα από πληροφορίες που έδωσαν Σύροι από τους οποίους είχε ζητήσει καταφύγιο.

Η επίθεση θα είχε «ομοιότητες με εκείνες σε Παρίσι και Βρυξέλλες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το μεσημέρι της Δευτέρας στις ανακοινώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Σαξονίας.

Στο διαμέρισμα που διέμενε ο Αλμπάκρ στο Κέμνιτς (κοντά στα σύνορα με την Τσεχία), είχε βρεθεί «ικανή ποσότητα» ισχυρών εκρηκτικών το Σάββατο. Η αστυνομία δεν είχε καταφέρει να τον συλλάβει και βρισκόταν σε συναγερμό μέχρι τον εντοπισμό του τη νύχτα προς Δευτέρα.

Ενδιάμεσα, είχε απυθυνθεί σε Σύρο τον οποίο συνάντησε στον σιδηροδρομικό σταθμό στη Λειψία ζητώντας του βοήθεια. Ο Σύρος τον οδήγησε σε διαμέρισμα, όπου και, έχοντας αντιληφθεί ότι επρόκειτο για τον καταζητούμενο, τον ακινητοποίησε με τη βοήθεια άλλων και ενημέρωσε την Αστυνομία.
Bookmark and Share