Σκοτεινή σύνδεση Τραμπ με WikiLeaks και Ρωσία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Σκοτεινή σύνδεση Τραμπ με WikiLeaks και Ρωσία.

  • Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον κατηγόρησε βοηθό του Ντόναλντ Τραμπ ότι είχε λάβει "ειδοποίηση εκ των προτέρων" για τα σχέδια των WikiLeaks να δημοσιοποιήσουν χιλιάδες υποκλαπέντα emails και άφησε να εννοηθεί πως ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος συνδράμει τη χωρίς προηγούμενο ανάμιξη της Ρωσίας στην αμερικανική πολιτική.

Ο...Τζον Ποντέστα υπέδειξε τον σύμβουλο του Τραμπ Ρότζερ Στόουν, ο οποίος δήλωσε πως ήταν σε επαφή με τον ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο Ποντέστα παρουσίασε επίσης ως απόδειξη ένα tweet που είχε στείλει τον Αύγουστο ο Στόουν, στο οποίο ανέφερε πως "έρχεται και η σειρά" του Ποντέστα.

Το tweet στάλθηκε λίγο μετά τη δημοσιοποίηση από τα WikiLeaks δεκάδων υποκλαπέντων emails από άλλους αξιωματούχους των Δημοκρατικών.

"Νομίζω ότι είναι μια λογική υπόθεση ή τουλάχιστον ένα λογικό συμπέρασμα, ότι ο κ. Στόουν και η εκστρατεία του Τραμπ είχαν ειδοποίηση εκ των προτέρων για το τι θα έκανε ο Ασάνζ", δήλωσε ο Ποντέστα. Παραδέχθηκε πως το στοιχείο που παρουσίασε είναι "τυχαίο".

Ο Στόουν, σε email που έστειλε στο Associated Press, αποκάλεσε τον ισχυρισμό του Ποντέστα "κατηγορηματικά ψευδή" και "αβάσιμο".

Ο Ποντέστα επιβεβαίωσε πως το FBI διερευνά την υποκλοπή του προσωπικού του λογαριασμού email στο πλαίσιο της διεξαγόμενης έρευνας για τις υποκλοπές σε βάρος του Δημοκρατικού Κόμματος από ομάδες που έχουν δεσμούς με τη Ρωσία.

Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσαν πως πιστεύουν ότι τα πρόσωπα αυτά εργάζονται για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και συντονίζονται με τον Ασάνζ στις πολιτικές υποκλοπές.

Ο Ποντέστα είπε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας μπορεί να καθοδηγούνται από τις πολιτικές θέσεις του Τραμπ, για τις οποίες είπε πως συνάδουν περισσότερο με τη ρωσική εξωτερική πολιτική παρά με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Όμως άφησε επίσης να εννοηθεί πως κινητήρια δύναμη θα μπορούσε να ήταν "η βαθιά δέσμευση του Τραμπ και δεσμοί με ρωσικά συμφέροντα στις επιχειρηματικές του υποθέσεις".

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ απέρριψε ως αναληθείς τις κατηγορίες.

"Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την προεκλογική εκστρατεία", δήλωσε ο Κίσλιακ. "Δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, ούτε με δηλώσεις ούτε με ηλεκτρονικά ή άλλα μέσα".

Αποτέλεσμα εικόνας για TRUMP putin assange

Η Κλίντον έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τον αντίπαλό της ότι είναι πολύ ήπιος με τη Ρωσία, επικαλούμενη τους επαίνους που αποδίδει στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ως ισχυρό ηγέτη, την υπόδειξή του ότι θα επανεξετάσει τις κυρώσεις σε βάρος ρώσων αξιωματούχων, τη σκληρή κριτική που ασκεί στο ΝΑΤΟ και άλλες πολιτικές θέσεις του.

Αν και ο Ποντέστα δεν κατηγόρησε ευθέως τον Τραμπ ότι συνδράμει τη Ρωσία στην ανάμιξή της στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία, άφησε να εννοηθεί πως ο Τραμπ είτε "σκόπιμα αγνοεί" τις προειδοποιήσεις αξιωματούχων των υπηρεσιών πληροφοριών για την ανάμιξη της ρωσικής κυβέρνησης είτε ότι είναι "χωρίς να το θέλει πράκτορας της Ρωσικής Ομοσπονδίας".

Η εκστρατεία της Κλίντον δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των email του Ποντέστα, σημειώνοντας πως οι ρώσοι χάκερ συχνά κατασκευάζουν έγγραφα.

"Το μοτίβο είναι ότι χακάρουν, αφήνουν να διαρρεύσουν αληθινά πράγματα, και στη συνέχεια κτίζουν πάνω σε έγγραφα τα οποία έχουν διαρρεύσει και είναι είτε νοθευμένα είτε πλήρως κατασκευασμένα", δήλωσε η Τζένιφερ Παλμιέρι, διευθύντρια επικοινωνίας της Κλίντον.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στα υποκλαπέντα emails σε συγκέντρωση στη Φλόριντα, ισχυριζόμενος πως τα έγγραφα δείχνουν πως η "Κλίντον είναι το σκεύος ενός διεφθαρμένου παγκόσμιου κατεστημένου που εισβάλλει στη χώρα μας και περικυκλώνει την κυριαρχία του έθνους μας".

Επικαλούμενος τα WikiLeaks, ο Τραμπ είπε: "Το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε πληροφορίες στην προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον σχετικά με την έρευνα για τα emails έτσι ώστε να προετοιμαστεί προκειμένου να συγκαλύψει τα εγκλήματά της. Τι συμβαίνει;"

Αποτέλεσμα εικόνας για TRUMP putin assangeΤον Μάιο του 2015, ο εκπρόσωπος της Κλίντον Μπράιαν Φάλον ενημέρωσε τους επιτελείς πως το υπουργείο Δικαιοσύνης πρότεινε να δημοσιοποιήσει μέχρι τον Ιανουάριο emails της Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών ανταποκρινόμενο σε αιτήματα ειδησεογραφικών οργανισμών.

Ο Φάλον έγραψε πως μη κατονομαζόμενοι "υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης" του είπαν πως σύντομα επρόκειτο να διεξαχθεί ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση.

Έστω κι έτσι, είπε ο Τραμπ, "αυτή είναι συνωμοσία και διαφθορά υψίστου βαθμού και είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο θα ζητήσω από τον υπουργό μου της Δικαιοσύνης να διορίσει έναν ειδικό ανακριτή", δίνοντας συνέχεια στην απειλή που είχε εξακοντίσει στη διάρκεια του δεύτερου τηλεοπτικού ντιμπέιτ ότι θα στείλει την Κλίντον στη φυλακή.

Τα WikiLeaks δημοσιοποίησαν την πρώτη δέσμη emails του Ποντέστα λίγο μετά τη δημοσιοποίηση από ειδησεογραφικούς οργανισμούς ενός βίντεο στο οποίο ο Τραμπ ακούγεται να κάνει σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες.

Το βίντεο αυτό αποτέλεσε ένα ισχυρό πλήγμα στην εκστρατεία του Τραμπ, οδηγώντας πολλούς Ρεπουμπλικάνους να αποσύρουν την υποστήριξή τους από τον επιχειρηματία.

Ο Ποντέστα δήλωσε πως το τάιμινγκ της δημοσιοποίησης των emails του ήταν μια "εξαιρετικά περίεργη σύμπτωση".

"Ο Ασάνζ ήθελε να αλλάξει το θέμα", είπε και πρόσθεσε: "Δεν τα κατάφερε".
Bookmark and Share