Διατηρητέα κρίθηκαν 199 ιστορικά κτήρια στη Θεσσαλονίκη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Διατηρητέα κρίθηκαν 199 ιστορικά κτήρια στη Θεσσαλονίκη

Με απόφαση της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ολοκληρώθηκε το έργο του Τμήματος Παραδοσιακών Οικισμών και Διατηρητέων Κτηρίων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολιτισμού του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), μέσα από το οποίο χαρακτηρίζονται ως διατηρητέα 199 κτήρια στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για κτήρια που..  ανεγέρθηκαν την εποχή του Μεσοπολέμου ή αργότερα και αποτελούν σημαντικά παραδείγματα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Βόρειας Ελλάδας.

Η υφυπουργός δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που με τη δημοσίευση της απόφασης ολοκληρώνεται η μεγάλη προσπάθειά μας να καθοριστεί με αυστηρούς και συγκεκριμένους όρους η προστασία κτηρίων που έχουν μεγάλη πολιτιστική αξία και αναδεικνύουν τον αρχιτεκτονικό πλούτο της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Τα κτήρια που χαρακτηρίζονται ως διατηρητέα αποτελούν σημαντικά ίχνη πάνω στην ιστορική διαδρομή της πόλης και προσθέτουν στην τουριστική αξία της. Η απόφαση συμβάλλει αποφασιστικά στη διαφύλαξη της πολύπλευρης ιστορικής μας μνήμης και της εθνικής μας κληρονομιάς».
Bookmark and Share