Ισχυρότατος σεισμός 7,4 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Ισχυρότατος σεισμός 7,4 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία

  • Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 13.02 (ώρα Ελλάδος) στη Νέα Ζηλανδία.
  • Οι τοπικές αρχές έχουν εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι και καλούν τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις παράκτιες περιοχές.
.............................................................................

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται... 91 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Κράιστσερτς, στο Νότιο Νησί. Σε αρκετές περιοχές υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα, Ουέλλινγκτον.
Οι τοπικές αρχές έχουν εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι και καλούν τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις παράκτιες περιοχές.
Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι κύματα, ύψους άνω του ενός μέτρου, ήδη «χτυπούν» τις βορειοανατολικές ακτές. «Ο κίνδυνος είναι σοβαρός και οι κάτοικοι πρέπει να τον λάβουν υπόψη» προειδοποιεί η Άννα Κάιζερ, σεισμολόγος.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έχουν σημειωθεί εκτεταμένες υλικές ζημιές, καθώς έχει καταστραφεί μεγάλος αριθμός κτηρίων. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.
Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του 2011, ο Εγκέλαδος χτύπησε το νησιωτικό κράτος με 6,3 Ρίχτερ, προκαλώντας τον θάνατο 185 ατόμων.
Bookmark and Share