Οι 7 πιο φθηνές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Οι 7 πιο φθηνές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.

  • Δυο ελληνικές ανάμεσά τους
  • Λίστα με στοιχεία που έχουν βασιστεί στα πορίσματα της οικονομικής έρευνας του Glassdoor, όπου εξετάζονταν διάφοροι παράγοντες που συνθέτουν το κόστος ζωής σε μία πόλη, δημοσιεύει το Business Insider.

Η έρευνα εξέτασε από τις τιμές τροφίμων, μέχρι τις τιμές...Type Your Post Summary Hereκαυσίμων και ενοικίων, αλλά και τις προοπτικές επαγγελματικής καριέρας και τις ευρύτερες συνθήκες διαβίωσης, όπως την παρουσία πολιτιστικών και πνευματικών δράσεων, την ασφάλεια κ.λπ.

Η λίστα, λοιπόν, με τις 7 ευρωπαϊκές πόλεις με το πιο χαμηλό κόστος ζωής, στις οποίες περιλαμβάνονται και δύο πόλεις της Ελλάδας είναι:

1. Τάρτου - Εσθονία

Η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Εσθονίας,θεωρείται και πνευματικό κέντρο καθώς εκεί έχει έδρα και το ομώνυμο πανεπιστήμιο και δεκάδες μουσεία.

2. Πόρτο - Πορτογαλία
Εδώ το κόστος ζωής είναι κατά 70% φθηνότερο σε σύγκριση με αυτό στη Νέα Υόρκη.

3. Θεσσαλονίκη - Ελλάδα

Η ελληνική συμπρωτεύσουσα περιγράφεται ως εμπορικός κόμβος και με μεγάλη προσφορά σε δουλειές (;;) καθώς και ως τουριστικός πόλος έλξης λόγω των μουσείων και των μνημείων της

4. Τάλιν - Εσθονία
Η πρωτεύουσα της Εσθονίας εμφανίζει αύξηση των μισθών ενώ το κόστος ζωής παραμένει πολύ χαμηλό

5. Αθήνα - Ελλάδα
Η Αθήνα περιγράφεται ως μία πόλη όπου η ανεργία είναι στα ύψη και είναι έντονο το προσφυγικό, αλλά πως αν έχει κανείς δουλειά το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλό.

6. Λισαβόνα - Πορτογαλία

Περιγράφεται ως μία πόλη όπου δεν θα ξοδέψεις πολλά μολονότι το μέσο ετήσιο εισόδημα στη χώρα ορίζεται στα 15.500 ευρώ.

7. Βαρκελώνη - Ισπανία

Μια πόλη που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες και παρ' όλα αυτά το κόστος ζωής παραμένει χαμηλό σε σύγκριση με τους μισθούς.
Bookmark and Share