«Προκαταβολική» απάντηση Ν. Φίλη στη συνέντευξη Ιερώνυμου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

«Προκαταβολική» απάντηση Ν. Φίλη στη συνέντευξη Ιερώνυμου


  • Σε δήλωση προέβη ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, με αφορμή τηλεοπτική συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, η οποία όμως δεν έχει ακόμα μεταδοθεί.


Την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη προκάλεσαν... αποσπάσματα συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον Αλέξη Παπαχελά που θα μεταδοθεί απόψε στην εκπομπή «Ιστορίες» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Στη συνέντευξή του, ο Αρχιεπίσκοπος δεν κρύβει την έντονη καχυποψία που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών αφού περιγράφει τον Υπουργό Παιδείας ως «προβληματικό άνθρωπο». «Άλλα λέει το πρωί, άλλα το βράδυ, είναι ασυνεπής στις σχέσεις και τα λόγια του» προσθέτει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος κάνει ακόμη λόγο για μητρική σχέση της Εκκλησίας και του λαού και διερωτάται: «Ποιος θα μας χωρίσει;».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Φίλη:

«Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον αρχιεπίσκοπο στον Άη Στράτη, να λέει ότι “δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει” και ότι “τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος”. Σήμερα, μαθαίνω, ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό... Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω. Δηλώνω υποστηρικτής των όσων είπε στον Άη Στράτη. Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική».

AdTech Ad
Ο υπουργός Παιδείας προσθεσε πως δεν σκοπεύει να ακολουθήσει και δηλώνει υποστηρικτής των όσων είπε ο κ. Ιερώνυμος στον Άη Στράτη.
«Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική» καταλήγει.
Bookmark and Share