- Στρατιωτική πηγή που μίλησε στο Reuters είπε ότι η Αεροπορία εξετάζει τη θέσπιση ενός συστήματος εφεδρειών που θα επιτρέπει σε πιλότους εμπορικών αεροσκαφών να υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου με τις ένοπλες δυνάμεις.
Πολύ λίγοι τούρκοι πιλότοι έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Πολεμικής Αεροπορίας να επιστρέψουν στους...κόλπους του στρατεύματος, προκειμένου να καλύψουν τα κενά που προκάλεσαν οι εκκαθαρίσεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.
Περισσότεροι από 350 άνδρες έχουν καρατομηθεί από την Αεροπορία μετά το πραξικόπημα. Παρά ταύτα, ελάχιστοι από τους εκατοντάδες πρώην πιλότους που αποχώρησαν ανάμεσα στο 2010 και το 2015 έχουν αποφασίσει ανταποκριθούν στο κάλεσμα για επιστροφή στην ενεργό υπηρεσία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters και τουρκικών μέσων ενημέρωσης.
Ο δισταγμός των πρώην πιλότων οφείλεται εν μέρει σε οικονομικούς λόγους, καθώς πολλοί απόστρατοι εργάζονται πλέον σε ιδιωτικούς αερομεταφορείς, όπου οι μισθοί είναι σαφώς υψηλότεροι και οι κίνδυνοι μικρότεροι.
Στρατιωτική πηγή που μίλησε στο Reuters είπε ότι η Αεροπορία εξετάζει τη θέσπιση ενός συστήματος εφεδρειών που θα επιτρέπει σε πιλότους εμπορικών αεροσκαφών να υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου με τις ένοπλες δυνάμεις.
Αυτό το μοντέλο θα επιτρέπει σε έμπειρους πιλότους να επιστρέψουν στο Όπλο χωρίς να χάσουν τη μόνιμη θέση τους στον ιδιωτικό τομέα.
Επιπλέον, το υπουργείο Άμυνας μελετά το ενδεχόμενο να διευρύνει τη δεξαμενή των νέων που γίνονται δεκτοί στην αντίστοιχη Σχολή Ικάρων, ενώ έως τώρα η εγγραφή επιτρεπόταν με πολύ αυστηρά κριτήρια και κυρίως σε άτομα που έχουν φοιτήσει σε προπαρασκευαστικές στρατιωτικές σχολές.