Σόιμπλε: Η ανταγωνιστικότητα και όχι το χρέος, το πρόβλημα της Ελλάδας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Σόιμπλε: Η ανταγωνιστικότητα και όχι το χρέος, το πρόβλημα της Ελλάδας

  • Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος αλλά η ανταγωνιστικότητα, υποστήριξε για ακόμη μία φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εν όψει και των πιθανών συζητήσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Πρόκειται για μία πάγια θέση του ίδιου, η οποία... εκφράστηκε ξανά σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη. «Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους της, την επόμενη δεκαετία» είχε επισημάνει, προσθέτοντας ότι «όποιος μιλάει τώρα για ελάφρυνση του χρέους αποθαρρύνει εκείνους που θέλουν μεταρρυθμίσεις».
Σχετικά με τις επιλογές της ΕΚΤ, ο κ. Σόιμπλε τάχθηκε υπέρ του - όσο το δυνατόν συντομότερου - τερματισμού της «ασυνήθιστα επεκτατικής» νομισματικής πολιτικής και υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξόδου.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες παραινέσεις της Κομισιόν για αύξηση των δαπανών στις πλεονασματικές χώρες, χαρακτήρισε «λάθος μονοπάτι» τη χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και επανέλαβε την ανάγκη τήρησης των κανονισμών.
Bookmark and Share