Ο σεισμός... σώζει την Ιταλία από νέα μέτρα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ο σεισμός... σώζει την Ιταλία από νέα μέτρα

  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να αναβάλει για τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους την οριστική κρίση επί του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2017, σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, πρόκειται να...  ζητηθούν επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τις δαπάνες του ιταλικού δημοσίου για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας και για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, όπως και σε ό,τι αφορά τις πηγές εσόδων που αναφέρονται στον προϋπολογισμό.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της La Repubblica, η Κομισιόν αναμένεται να δημοσιοποιήσει κείμενο 18 σελίδων, με το οποίο θα ασκεί κριτική στην γερμανική οικονομική πολιτική και θα ζητά την υιοθέτηση ενός είδους διετούς μορατόριου, σε ότι αφορά την λιτότητα που εφαρμόσθηκε τα τελευταία χρόνια.

Στην επιστολή, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητείται από χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Εσθονία, η Μάλτα και το Λουξεμβούργο να αυξήσουν τις δημόσιες δαπάνες και επενδύσεις τους για να στηριχθεί η ευρωπαϊκή οικονομική ανάπτυξη.
Bookmark and Share