Προς νέες κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Προς νέες κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ

  • Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι στο τέλος της εβδομάδας κλείνουν δύο μήνες απλήρωτοι.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων... Δημήτρης Τσερμενίδης, είπε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός της εβδομάδας.
Ο ίδιος αποτίμησε «μάλλον θετικά» την παραμονή του Χρ. Σπίρτζη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αφού όπως διευκρίνισε «ξέρει το ζήτημα του ΟΑΣΘ».
Επιπλέον, ο ίδιος υπογράμμισε ότι οικονομικοί ελεγκτές το τελευταίο πεντάμηνο πραγματοποιούν ελέγχους στα βιβλία του οργανισμού, για τις χρήσεις από το 2012 έως σήμερα και πρόσθεσε: «Είναι χαρά μας να μας ελέγχουν. Ας έρχονται όποτε θέλουν να ελέγξουν ότι θέλουν».
Αφορμή για την τελευταία του αποστροφή αποτέλεσε η έρευνα στα οικονομικά του ΟΑΣΘ που πραγματοποιούν επιθεωρητές του υπουργείου Μεταφορών, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, προκειμένου να διαπιστωθεί ο λόγος που έγινε η επίσχεση εργασίας, αλλά τα αίτια πίσω από τα ταμειακά ελλείμματα του ΟΑΣΘ.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών του υπουργείου μετέβη τις τελευταίες ημέρες στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού και συνέλεξε όλα τα απαραίτητα έγγραφα.
Οι ίδιες πηγές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο νέας επίσκεψης στο προσεχές μέλλον, εφόσον παραστεί ανάγκη για τη σύνταξη του πορίσματος από τους ελεγκτές. Από το πόρισμα θα προκύψει εάν στοιχειοθετούνται ποινικά κολάσιμες πράξεις ή όχι.
Bookmark and Share