Οι Κούρδοι της Συρίας επελαύνουν προς την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Οι Κούρδοι της Συρίας επελαύνουν προς την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους


  • Οι συριακές κουρδικές δυνάμεις που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία βρίσκονται πολύ κοντά στο να περικυκλώσουν μια μεγάλη περιοχή βόρεια της «πρωτεύουσας» των τζιχαντιστών, Ράκα, δήλωσε εκπρόσωπός τους.

Ο Τσιχάν Εχμέντ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οι οποίες... υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι οι μαχητές του προελαύνουν από δύο μέτωπα βόρεια της Ράκα.
Οι SDF, στις οποίες συμμετέχουν Κούρδοι, Άραβες και Τουρκμένοι μαχητές, ανακοίνωσαν ότι συνολικά 30.000 άνδρες παίρνουν μέρος στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης, η οποία ανακοινώθηκε την Κυριακή.
Ο κ. Εχμέντ επισήμανε ότι μόλις οι δυνάμεις, που συγκλίνουν από δύο κατευθύνσεις, συναντηθούν στη Ράκα, θα περικυκλώσουν μια περιοχή 550 τετραγωνικών χιλιομέτρων που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές.
«Οι επιχειρήσεις προχωρούν βάσει σχεδίου», τόνισε.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι πολλοί άμαχοι φεύγουν από τις περιοχές βόρεια της Ράκα για να γλιτώσουν από τις μάχες. Το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι οι SDF έχουν προχωρήσει βόρεια της πόλης και έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους νέες περιοχές
Bookmark and Share