Υπό ισχυρή προστασία Αμερικανών πρακτόρων η άφιξη Ομπάμα - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Υπό ισχυρή προστασία Αμερικανών πρακτόρων η άφιξη Ομπάμα

  • Η πρόσβαση στον διεθνή αερολιμένα, λίγο πριν από την έλευσή του και κατά την αποχώρηση της προεδρικής αυτοκινητοπομπής, είχε απαγορευτεί. Σε όλο τον χώρο την κύρια ευθύνη για τα μέτρα ασφαλείας είχαν Αμερικανοί.
  • Υπήρχαν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας...προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Η πρόσβαση στον διεθνή αερολιμένα, λίγο πριν από την έλευσή του και κατά την αποχώρηση της προεδρικής αυτοκινητοπομπής, είχε απαγορευτεί. Σε όλο τον χώρο την κύρια ευθύνη για τα μέτρα ασφαλείας είχαν Αμερικανοί. Υπήρχαν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την άφιξη του πέρασαν τουλάχιστον από τρεις ελέγχους για να φθάσουν στον χώρο όπου είχε προβλεφθεί.
Μετά την προσγείωση ο Ομπάμα επιβιβάστηκε στην προεδρική, μαύρη λιμουζίνα, την επωνομαζόμενη και «κτήνος» λόγω της βαριάς θωράκισης που φέρει. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι υπάρχουν περισσότερα από δύο τέτοιου τύπου αυτοκίνητα στη συνοδεία του προέδρου, ώστε να μην μπορεί να γίνεται αντιληπτό σε ποιο επιβαίνει κατά τις μετακινήσεις του.

Στην έξοδο του αεροδρομίου και στη διαδρομή μέχρι την αρχή της Αττικής Οδού ήταν παρατεταγμένοι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Η κυκλοφορία από το αεροδρόμιο προς την Αττική Οδό είχε διακοπεί για αρκετή ώρα, ενώ στη συνέχεια έκλεισε για λίγο και η οδός Βάρης - Κορωπίου.