Τραμπ: Πόλεμος με τη Ρωσία αν χτυπήσουμε τον Άσαντ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Τραμπ: Πόλεμος με τη Ρωσία αν χτυπήσουμε τον Άσαντ..

  • «Προτεραιότητα η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος»

Οι ΗΠΑ θα καταλήξουν να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία εάν επιτεθούν στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, δήλωσε ο εκλεγμένος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στο.. στο πλαίσιο συνέντευξής του η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Wall Street Journal.
Εάν οι ΗΠΑ εξαπέλυαν επίθεση εναντίον του Άσαντ «θα καταλήγαμε να πολεμάμε με τη Ρωσία», είπε ο κ. Τραμπ.
«Η θέση μου είναι ότι η Συρία πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος και πρέπει να απαλλαγούμε από το Ι.Κ. Η Ρωσία βρίσκεται τώρα σε συμμαχία με τη Συρία, και τώρα έχουμε το Ιράν, που γίνεται ισχυρό, εξαιτίας μας, σε συμμαχία με τη Συρία. Υποστηρίζουμε αντάρτες εναντίον της Συρίας και δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε ο κ. Τραμπ.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός είχε τονίσει ότι ο νυν πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ μπορεί να μην είναι ο ιδανικός ηγέτης για την αραβική χώρα, όμως πολλές από τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης που θα αναλάμβαναν την εξουσία εάν απομακρυνόταν θα μπορούσαν να αποδειχθούν χειρότερες. Είχε προσθέσει ότι η προτεραιότητά του στη Συρία θα είναι να εξαλειφθεί το Ι.Κ. και όχι να απομακρυνθεί ο κ. Άσαντ από την εξουσία.
Bookmark and Share