Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ..με δύο υπουργούς Πολιτισμού. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ..με δύο υπουργούς Πολιτισμού.



Μπαλτάς στην τελετή έναρξης..
Κονιόρδου στην τελετή λήξης. 


Tο 57ο Φεστιβαλ Κινηματογράφου που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη καταγράφεται πλέον μετά τον ανασχηματισμό ως το δεύτερο Φεστιβάλ με...δύο υπουργούς.

Την ώρα που ο μέχρι πριν λίγες ώρες υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς τελούσε τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με τον τίτλο "Ψίθυροι" στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης (στο λιμάνι της πόλης), μιλώντας για τις πολιτιστικές συνέργειες που αναβαθμίζουν την πολιτισμική λειτουργία της πόλης και εγκαινίαζε την έκθεση , έγινε γνωστό πως είχε πάψει να είναι πλέον στη θέση του την οποία ανέλαβε η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου.

Το 41ο Φεστιβαλ Κινηματογράφου Θeσσαλονίκης , το Νοέμβριο του 2000 ήταν το πρώτο φεστιβάλ που καταγράφηκε ως αυτό των δύο υπουργών (ο Θόδωρος Πάγκαλος στην έναρξή του και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη λήξη του καθώς στο μέσον της εβδομάδας της διοργάνωσης έγινε ανασχηματισμός της κυβέρνησης από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη) .

Ο κ. Μπαλτάς έδειξε μάλλον έκπληκτος από την αλλαγή, αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση. Στη συνέχεια της βραδιάς, ο κ. Μπαλτάς ξεναγήθηκε στην έκθεση από την επιμελήτρια της και καλλιτεχνική διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης Μαρία Μαραγκού .

Ο κ. Μπαλτάς ματαίωσε την προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα άτυπη συνάντησή του με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη.
Bookmark and Share