Νεογέννητη φώκια εμφανίστηκε στις ακτές της Χαλκιδικής.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Νεογέννητη φώκια εμφανίστηκε στις ακτές της Χαλκιδικής..

  • Τις ακτές της Σιθωνίας Χαλκιδικής "επιλέγει" μία μικρή φώκια, μόλις λίγων εβδομάδων, που βγαίνει συχνά στις παραλίες για να λιαστεί και να ξεκουραστεί. 


Για πρώτη φορά οι επιστήμονες της MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και.. Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, έχουν αναφορά από το Λιμεναρχείο για μια νεογέννητη φώκια στην περιοχή, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για την αύξηση του πληθυσμού στη Χαλκιδική.
"Μας ενημέρωσαν και μας έστειλαν φωτογραφίες, από ένα φωκάκι που βγαίνει στην Ακτή Σαλονικιού και απ' ό,τι παρατηρήσαμε, είναι σε πολύ καλή κατάσταση", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βιολόγος της Mom, Στέλλα Αδαμαντοπούλου. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες που έχουν συλλέξει στην οργάνωση, το ζώο πηγαινοέρχεται στο νερό, κάτι που σημαίνει ότι η μητέρα του βρίσκεται κοντά και το παρακολουθεί.
"Η ύπαρξη της μικρής φώκιας δείχνει ότι γίνεται αναπαραγωγή του είδους στην περιοχή και αν δεν υπάρξουν οχλήσεις, ο πληθυσμός μπορεί να αυξηθεί. Γενικότερα πάντως, έχουμε ανάκαμψη του πληθυσμού της μεσογειακής φώκιας σε όλη την Ελλάδα", τόνισε η κ.Αδαμαντοπούλου.
Συμβούλευσε, τέλος, τον κόσμο να μην πλησιάζει το ζώο, ούτε να αφήνει κατοικίδια να το προσεγγίζουν, να μην το βρέχουν και να μην προσπαθούν να το ξαναβάλουν στη θάλασσα γιατί δεν έχει ξεβραστεί αλλά έχει επιλέξει μόνο του να βγει στην ακτή για να στεγνώσει και να κοιμηθεί.
Bookmark and Share