Μοσκοβισί για Βαρουφάκη: Ήταν ένας νάρκισσος που κανιβάλιζε.. - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Μοσκοβισί για Βαρουφάκη: Ήταν ένας νάρκισσος που κανιβάλιζε..


  • Στο νέο του βιβλίο ο Γάλλος Επίτροπος χαρακτηρίζει "νάρκισσο" τον πρώην υπουργό, τον κατηγορεί πως προκάλεσε ένταση και αρνούνταν να διαπραγματευτεί και πως εξαιτίας του η Ελλάδα έχασε έξι πολύτιμους μήνες!


«Αν είναι μεσάνυχτα στην..Ευρώπη» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Πιέρ Μοσκοβισί, στο οποίο "αφιερώνει" εκτενείς αναφορές στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας.

Τον κατηγορεί πως τους πρώτους μήνες της θητείας του κανιβάλισε τις συζητήσεις, είχε ετερόδοξο λόγο, προκάλεσε ένταση στις συνομιλίες και προκάλεσε... απελπισία στους συνομιλείς του, με αποτέλεσμα τη σκλήρυνση της στάσης τους προς την Ελλάδα!

Τον κατηγορεί επίσης πως έφερε στο προσκήνιο την αντιπαράθεσή του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την "σχεδόν σωματική αντιπάθειά του" προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ!

Αποσπάσματα από το βιβλίο του Πιέρ Μοσκοβισί δημοσιεύει η Καθημερινή:
«Για να χώσει το μαχαίρι πιο βαθιά στην πληγή, ο Τσίπρας διορίζει τον Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών. Με τον ακαδημαϊκό και ταυτόχρονα ετερόδοξο λόγο του, με την εξεζητημένη εμφάνισή του, με τη φρενήρη ενασχόλησή του με τα μέσα ενημέρωσης και τον αχαλίνωτο ναρκισσισμό του, ο Γιάνης Βαρουφάκης τράβηξε πάνω του τους προβολείς και κανιβάλισε για κάποιους μήνες τις συζητήσεις.

Έφερε έτσι επί σκηνής την πολιτική του αντιπαράθεση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την –σχεδόν σωματική, όπως μπορώ να επιβεβαιώσω– αντιπάθειά του προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Συνέβαλε στην ένταση των συνομιλιών, αρνούμενος κάθε διαπραγμάτευση, βγάζοντας νοκ άουτ κάθε του ακροατήριο με ατελείωτες και γεμάτες περιφρόνηση επαναληπτικές ομιλίες, προκαλώντας την απελπισία, αλλά και τη σκλήρυνση της στάσης των εταίρων του.

Σήμερα, μπορώ να πω ότι η δράση και το ύφος του όχι μόνο έκαναν την Ελλάδα να χάσει έξι πολύτιμους μήνες, αλλά οδήγησαν όλους τους υπουργούς να υιοθετήσουν ανταγωνιστική στάση απέναντι στον ίδιο και την κυβέρνησή του».


Ο Επίτροπος Οικονομικών και πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ολάντ, αποθεώνει τον Γάλλο πρόεδρο και τη στάση του στην αποτροπή του Grexit. «Γνωρίζω τον Φρανσουά Ολάντ εδώ και τριάντα χρόνια. Οι ευρωπαϊκές του πεποιθήσεις αποτελούν τμήμα του πολιτικού του DNA... Στάθηκε στο ύψος του και δημιούργησε ισχυρό γαλλογερμανικό άξονα συνεννόησης με την Άνγκελα Μέρκελ. Ο λόγος του υπήρξε πάντα ορθός και σαφής, ενώ υπήρξε αποφασιστικός στην αποτροπή της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».