«Χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» στον Ιερώνυμο.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

«Χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» στον Ιερώνυμο..


  • Πρωτοσέλιδη επίθεση από ΑΥΓΗ.


«Σκληρή» επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τα όσα είπε στη... συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ εξαπολύει στο πρωτοσέλιδό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Αυγή».
Η εφημερίδα που εκφράζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «Μισαλλόδοξο κήρυγμα».

Αναφέρει το πρωτοσέλιδο της Αυγής: «Με ένα άκρως «προβληματικό» σε ύφος και περιεχόμενο τηλεοπτικό κήρυγμα, ο αρχιεπίσκοπος άφησε κατά μέρος το λόγο της αγάπης προς τον πλησίον και μίλησε για κίνδυνο αφελληνισμού και αποχριστιανοποίησης της χώρας από τους πρόσφυγες, ζήτησε αναβολή της ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα, έδωσε άφεση αμαρτιών στις ακρότητες Αμβρόσιου και πέταξε το γάντι στην κυβέρνηση για τον χωρισμό Εκκλησίας-κράτους».

Στο κείμενό της για τη συνέντευξη του κ. Ιερώνυμου η «Αυγή» χρησιμοποιεί φράσεις όπως «απαξιώνοντας την πρόσφατη απόφαση του Κοινοβουλίου ζήτησε την αναβολή της ανέγερσης τεμένους» και «εθνικιστική φρασεολογία όπως «κίνδυνος αφελληνισμού και αποχριστιανοποίηση»».

Επίθεση και από την «Εφημερίδα των Συντακτών»

Παράλληλα, με πρωτοσέλιδο τίτλο της και ο ...δεύτερος πυλώνας προπαγάνδας του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ,η Εφημερίδα των Συντακτών, επιτίθεται στον Αρχιεπίσκοπο, κάνοντας λόγο για «βαθύ κράτος της ιεραρχίας».

Το άρθρο αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος ξάφνιασε ακόμα και τους πιο καλοπροαίρετους τηλεθεατές με τη συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά.

«Λίγες μόνο μέρες μετά τη δήλωσή του έξω από το Μαξίμου ότι λύθηκαν οι παρεξηγήσεις με την κυβέρνηση, ο αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε να υιοθετεί τις πιο ακραίες συντηρητικές θέσεις μητροπολιτών από τους οποίους μέχρι τώρα επιχειρούσε να διαφοροποιηθεί και άρχισε να μιμείται τον προκάτοχό του, χωρίς δυστυχώς να διαθέτει τη λάμψη και την ευστροφία εκείνου» γράφει η εφημερίδα.

Η Εφημερίδα των Συντακτών γράφει σήμερα ότι «η πρώτη ερμηνεία αυτής της θεαματικής μεταστροφής είναι βέβαια ότι ο κ. Ιερώνυμος επιχειρεί να αποστασιοποιηθεί από τον πρωθυπουργό, με τον οποίο έως πρόσφατα διατηρούσε εξαιρετικά καλές σχέσεις, και στρώνει το έδαφος για το ενδεχόμενο μιας αλλαγής στην κυβέρνηση, όταν επιστρέψει δηλαδή στην εξουσία η «Δεξιά του Κυρίου», που έλεγε και ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος».

Και συνεχίζει: «Ομως με την ωμή κάλυψη ακόμα και του χουντικού Αμβρόσιου αλλά και την ευθεία υιοθέτηση των ανατριχιαστικών συνθημάτων της Χρυσής Αυγής («βοήθεια μόνο σε Ελληνες», αν όχι «μόνο σε χριστιανούς»), ο κ. Ιερώνυμος δεν διαχωρίζεται μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό, αλλά και από κάθε σύγχρονη ευρωπαϊκή αντιμετώπιση των προβλημάτων. Και βέβαια, σ’ αυτό το πλαίσιο, οι επιθέσεις στον κ. Φίλη είναι απλώς συμβολικού χαρακτήρα. Ο κ. Ιερώνυμος δεν έχει πρόβλημα με τον υπουργό Παιδείας, αλλά με το σύνολο μιας κυβέρνησης, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει το παλιό αίτημα της αποδέσμευσης της Πολιτείας από τη χειραγώγηση της Εκκλησίας. Αλλά και η αποκάλυψη των κρυφών εξομολογήσεων του κ. Καμμένου, τον οποίο εμφάνισε να του απευθύνεται δακρυσμένος, λέγοντας «αν μου πείτε, Μακαριότατε, εγώ ρίχνω την κυβέρνηση αύριο το πρωί», στην ουσία έκοψε τη συνεννόηση ακόμα και με τους Ανεξάρτητους Ελληνες».
Bookmark and Share