Βερολίνο: Μετά τον Τραμπ η ΕΕ ίσως πρέπει να κάνει περισότερα για την άμυνά της.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Βερολίνο: Μετά τον Τραμπ η ΕΕ ίσως πρέπει να κάνει περισότερα για την άμυνά της..


  • Στην παραδοχή πως η επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ σημαίνει πως η Γερμανία και η Ευρώπη είναι πιθανό να χρειαστεί να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για την άμυνά τους προχώρησε σήμερα η γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η γερμανίδα υπουργός Άμυνας αναγνώρισε...δε, πως η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να προσπαθεί να απαντήσει στην ερώτηση τι σημαίνει η προεδρία Τραμπ, λέγοντας πως "δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα".

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο, δήλωσε επίσης πως το ΝΑΤΟ θα είναι «νεκρό» αν οποιοδήποτε από τα μέλη του αρνηθεί να προστρέξει για να υπερασπιστεί ένα άλλο που δέχεται επίθεση.

"Η Γερμανία υποστηρίζει τον διάλογο ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να μην αγνοήσει τις ρωσικές ενέργειες στην Κριμαία και το Χαλέπι, όταν καθίσει για να συζητήσει με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν" πρόσθεσε.

Ο Τραμπ είχε εγκωμιάσει επανειλημμένα τον Πούτιν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του και είχε αμφισβητήσει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να υπερασπίζονται συμμάχους του ΝΑΤΟ που δεν επωμίζονται οι ίδιοι το μερίδιο που τους αναλογεί από το οικονομικό κόστος της συμμαχίας.

«Είναι καλό πράγμα όταν ο νέος αμερικανός πρόεδρος επιδιώκει αμέσως διάλογο με τον ρώσο πρόεδρο. Είναι καλό και έχει την πλήρη υποστήριξή μας», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν, μέλος της συντηρητικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

«Αυτό που δεν μπορεί να συμβεί είναι να ξεχάσει -- να ξεχάσει την προσάρτηση της Κριμαίας, να ξεχάσει τον υβριδικό πόλεμο στην Ουκανία που συνεχίζεται, να ξεχάσει τον βομβαρδισμό του Χαλεπιού», πρόσθεσε η γερμανίδα υπουργός.

Στο μεταξύ, την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είχε η γερμανίδα καγκελάριος, ενώ εντός της Παρασκευής ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας θα έχει την πρώτη του συνομιλία και με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Bookmark and Share