Βατικανό: Προσβολή τα σχόλια ότι οι σεισμοί αποτελούν «τιμωρία του Θεού» - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Βατικανό: Προσβολή τα σχόλια ότι οι σεισμοί αποτελούν «τιμωρία του Θεού»

  • Το Βατικανό καταδίκασε ακροδεξιό καθολικό ραδιοφωνικό σταθμό που μετέδωσε ότι οι αλλεπάλληλοι σεισμοί στην Ιταλία τους τελευταίους τρεις μήνες είναι η «τιμωρία του Θεού» επειδή η χώρα ενέκρινε το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

«Τα σχόλια αυτά είναι...προσβλητικά για τους πιστούς και σκανδαλώδη για τους μη πιστούς» φέρεται να δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Άντζελο Μπέκιου, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα των σεισμών για τα όσα είπε αυτήν την εβδομάδα ένας παρουσιαστής στον καθολικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Maria.

Ο εκφωνητής ισχυρίστηκε ότι οι σεισμοί, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου ο οποίος σκότωσε σχεδόν 300 ανθρώπους τον Αύγουστο και ισοπέδωσε ολόκληρες κοινότητες στην κεντρική Ιταλία ήταν η «τιμωρία του Θεού» για τις ανθρώπινες αμαρτίες. Σε αυτές συμπεριέλαβε και την έγκριση του συμφώνου συμβίωσης, τον περασμένο Μάιο.

Ο Μπέκιου τόνισε ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός, ο οποίος στο παρελθόν έχει επικριθεί και για κάποια σχόλια που θεωρήθηκαν αντισημιτικά, θα πρέπει «να μετριάσει τους τόνους» και να συμμορφωθεί με το μήνυμα της Εκκλησίας περί ελέους.