Επεισόδια στην Ξάνθη μετά τα εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Επεισόδια στην Ξάνθη μετά τα εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής

  • Εκτεταμένες συμπλοκές και καταστροφές σημειώθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Ξάνθης μετά την ολοκλήρωση της ειρηνικής πορείας εκατοντάδων διαδηλωτών που διαμαρτυρήθηκαν για τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής.


Μετά το τέλος της.. αντιφασιστικής πορείας που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης και στην οποία συμμετείχαν σύλλογοι, φορείς, κόμματα και πολιτικές νεολαίες, και αφού διαλύθηκαν οι διαδηλωτές, ομάδα περίπου 300 αντιεξουσιαστών συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, σε απόσταση 200 μέτρων από τα γραφεία της ΧΑ.

Αρχικά επιχείρησαν να διασπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας, που είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στη συνέχεια επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με βόμβες μολότοφ, προκαλώντας καταστροφές σε κάποια καταστήματα και φθορές σε ATM τραπεζών.

Ακολούθησαν οδομαχίες με τις διμοιρίες των ΜΑΤ που επιχείρησαν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε κάδους, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε πεδίο μάχης το κέντρο της Ξάνθης.
Bookmark and Share