Κυρίτσης: Αυτό που έγινε στη Μόρια θα μπορούσε να γίνει σε οποιοδήποτε σπίτι! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Κυρίτσης: Αυτό που έγινε στη Μόρια θα μπορούσε να γίνει σε οποιοδήποτε σπίτι!


  • Πρωτοφανoύς ηλιθιότητας (επιεικώς..) δήλωση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία με το 6χρονο παιδί και τη γιαγιά του που σκοτώθηκαν από έκρηξη.Τη απίστευτη  άποψη ότι η τραγωδία στη Μόρια με τους δύο νεκρούς - μια γιαγιά και το 6χρονο εγγονάκι της - θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε σπίτι... διατύπωσε ευθαρσώς ο υπεύθυνος Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

«Ένα τέτοιο δυστύχημα μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σπίτι, πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για συνθήκες έκτακτης ανάγκης» είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του Flash 96!

Ζήτησε να μην μπαίνουν στον ίδιο παρανομαστή τέτοια τραγικά συμβάντα, με την αναστάτωση στη Χίο, την οποία- όπως είπε- προκάλεσαν ακροδεξιοί.

«Οι προσφυγικές ροές δεν ελέγχονται από την Ελλάδα- όπως επίσης δεν είναι στον έλεγχό μας και η ροή εξόδου. Απαιτείται λεπτή διαχείριση του προβλήματος», πρόσθεσε. Επέρριψε ευθύνες στους ευρωπαίους για την κατάσταση στα νησιά και τους αργούς ρυθμούς , λέγοντας ότι δεν έχουν στείλει τη βοήθεια που υποσχέθηκαν, και για να «σηκώνουν» το δάκτυλο, θα πρέπει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

«Η πίεση μας προς την Ευρώπη είναι συνεχής, αλλά δυστυχώς οι ευρω-τουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε όξυνση. Κάθε φορά που οι ευρωπαίοι σκληραίνουν τη στάση τους, αντιστοίχως υπάρχει η απειλή από την Άγκυρα για το προσφυγικό», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κυρίτσης εκτίμησε ότι ανεξάρτητα από τα σύννεφα στις σχέσεις Βρυξελλών και Άγκυρας, δεν συμφέρει καμία από τις δυο πλευρές να χαλάσει η συμφωνία για το προσφυγικό.

Τι έλεγε το 2013 για τους νεκρούς από μαγκάλι και τι σήμερα;

«Τα γραπτά μένουν» λέει ο σοφός λαός και μάλλον κάτι γνωρίζει καλύτερα από τον Γιώργο Κυρίτση, ο οποίος δεν φρόντισε τουλάχιστον να «κρύψει» τα όσα υποστήριζε το 2013 και τα οποία τον εκθέτουν σήμερα.

Και αυτό γιατί ο νυν εκπρόσωπος του Συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό, ο κ. Κυρίτσης, ισχυρίστηκε σήμερα αναφερόμενος στο τραγικό περιστατικό με τους δυο θανάτους στη Μόρια της Λέσβου ότι… «θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε σπίτι»!

Ο ίδιος άνθρωπος βέβαια είχε γράψει σε ανάρτηση του το 2013, την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση, με αφορμή τον θάνατο δυο φοιτητών από μαγκάλι στην Λάρισα ότι «το πέρασμα της Ελλάδας από τον 21ο αιώνα αποδεικνύεται σύντομο».

Σήμερα μάλλον, ο «μεσαίωνας» της Μόριας δεν τον ενοχλεί.

Bookmark and Share