Αποφάσεις Τραμπ για την κυβέρνηση του. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Αποφάσεις Τραμπ για την κυβέρνηση του.

  • Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προετοιμάζεται για μια «φορτωμένη ημέρα», καθώς σκοπεύει να προχωρήσει σε «σημαντικές αποφάσεις» σχετικά με τα πρόσωπα που θα τον πλαισιώνουν και θα αναλάβουν μαζί την διακυβέρνηση της χώρας, έπειτα από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο.

«Φορτωμένη αναμένεται η...σημερινή ημέρα στη Νέα Υόρκη. Θα λάβω σύντομα πολύ σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τα πρόσωπα που θα αναλάβουν ηγετικές θέσεις στην κυβέρνηση» ήταν το μήνυμα που έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο μεγιστάνας.

Την Πέμπτη ο Τραμπ συναντήθηκε με τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο σε ένα πρώτο τετ α τετ που διήρκεσε 90 λεπτά. Κατόπιν μετέβη στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, όπου στεγάζονται η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Εκτός από την περιήγηση που έκανε στους χώρους του κτιρίου μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια και τον επόμενο αντιπρόεδρο της χώρας Μάικ Πενς, ο δισεκατομμυριούχος συναντήθηκε με τον Πολ Ράιαν και τον Μιτς Μακόνελ, τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία αντίστοιχα.

Τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του Τραμπ ενισχύθηκαν μετά την εκλογή του την Τρίτη στον προεδρικό θώκο.

Ο ουρανοξύστης που φέρει το όνομά του στη Νέα Υόρκη, στην 5η Λεωφόρο, έχει μετατραπεί σε ένα πραγματικό φρούριο που περιστοιχίζεται από κομμάτια μπετόν τα οποία τοποθέτησε η αστυνομία της πόλης, ενώ επίσης υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία.

Η κυκλοφορία διακόπηκε στο τμήμα της 56ης οδού κατά μήκος του Ουρανοξύστη Τραμπ έως την λεωφόρο Μάντισον, και η πρόσβαση στους πεζούς έχει περιοριστεί. Το ίδιο και στην 5η λεωφόρο μεταξύ της 56ης και 57ης οδού.

Σημεία ελέγχου έχουν επίσης οριστεί και ένα ασθενοφόρο βρίσκεται μόνιμα σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση.
Bookmark and Share