Την "πρωτεύουσα" του Ισλαμικού Κράτους χτυπούν τώρα οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Την "πρωτεύουσα" του Ισλαμικού Κράτους χτυπούν τώρα οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους.



  • Χτύπημα στην καρδιά του ISIS με στόχο τη διάλυση του Ισλαμικού Κράτους.


Οι αραβοκουρδικές δυνάμεις που στηρίζονται από τις ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι ξεκινούν...  άμεσα την επιχείρησή τους για την ανακατάληψη της πόλης Ράκα, της ντε φάκτο πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

"Η μεγάλη μάχη για την απελευθέρωση της Ράκας και της επαρχίας της ξεκίνησε" ανέφερε ένας διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) διαβάζοντας μια ανακοίνωση στην πόλη Αΐν Ίσα που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα βορείως της Ράκας.

Η επίθεση θα ξεκινήσει "μέσα στις επόμενες ώρες" και οι ΗΠΑ θα παράσχουν αεροπορική κάλυψη στην επιχείρηση αυτή, σε συντονισμό με τον αραβοκουρδικό συνασπισμό, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Οι SDF υπογράμμισαν ότι μόνο οι δικές της δυνάμεις θα δώσουν τη μάχη για την απελευθέρωση της Ράκας, η οποία βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια.

Οι διοικητές των SDF, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Αΐν Ίσα, τόνισαν ότι στόχος της επιχείρησης "Οργισμένος Ευφράτης" στην οποία θα μετάσχουν 30.000 άνδρες θα είναι η απελευθέρωση της Ράκας "από τις σκοταδιστικές δυνάμεις της διεθνούς τρομοκρατίας που εκπροσωπούνται από το ΙΚ". Μια εκπρόσωπος του συνασπισμού, η Τζιχάν Σεΐχ Άχμαντ, είπε ότι η επιχειρήσεις επί του πεδίου έχουν ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου.

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η οργάνωση των Κούρδων της Συρίας, θεωρείται η ραχοκοκαλιά των SDF, του συνασπισμού που σχηματίστηκε πέρσι, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, για να αγωνιστεί κατά του ΙΚ.

"Η Ράκα θα απελευθερωθεί χάρη στα τέκνα της και τις αραβικές, κουρδικές και τουρκμενικές δυνάμεις, τους ήρωες που πολεμούν υπό το λάβαρο των SDF, με την ενεργή συμμετοχή των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού, σε συντονισμό με τον διεθνή συνασπισμό" υπό τις ΗΠΑ, συνεχίζει η ανακοίνωση.
Η επιχείρηση απελευθέρωσης της Ράκας πρέπει να διεξαχθεί ταυτόχρονα με εκείνη της Μοσούλης, υποστηρίζει το Παρίσι
Η Γαλλία πιστεύει ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που μάχεται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους θα πρέπει να ξεκινήσει την επιχείρηση για την απελευθέρωση της Ράκας όσο συνεχίζεται η μάχη για τη Μοσούλη, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
"Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο" είπε ο Γάλλος υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe1.
Ο Λε Ντριάν προειδοποίησε ότι η μάχη της Μοσούλης θα είναι μακρά και περίπλοκη, δεδομένου ότι οι τζιχαντιστές έχουν αναμιχθεί με τον πληθυσμό της πόλης.
Bookmark and Share