Bloomberg:«Το Eurogroup "πάγωσε" τις ελπίδες Αλ. Τσίπρα για το χρέος» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Bloomberg:«Το Eurogroup "πάγωσε" τις ελπίδες Αλ. Τσίπρα για το χρέος»

  • "Πλήγμα στις πιθανότητες Αλ. Τσίπρα να παραμείνει στην εξουσία"

Πλήγμα στις πιθανότητες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει στην εξουσία κατάφεραν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, στέλνοντας μήνυμα πως δεν θα υλοποιηθεί η δέσμευση του Πρωθυπουργού για ελάφρυνση του χρέους... για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο ακόμα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.
Βάσει του δημοσιεύματος του οικονομικού πρακτορείου, στο Eurogroup της Δευτέρας οι υπουργοί Οικονομικών «πάγωσαν» τις όποιες ελληνικές ελπίδες για ελάφρυνση του χρέους εντός του τρέχοντος έτους.
Το Bloomberg σημειώνει ότι, δεδομένων των εκλογών σε Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία, οι κυβερνήσεις των οποίων δεν επιθυμούν να ανοίξει το θέμα εν μέσω προεκλογικής περιόδου, το ζήτημα μετατίθεται τουλάχιστον για τον Οκτώβριο του 2017.
Παράλληλα, το πρακτορείο παραθέτει τις αναφορές του προέδρου του Eurogroup, ο οποίος μετά τη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης και αναφερόμενος στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, είπε ότι η συζήτηση θα γίνει μετά το 2018, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι τώρα «είναι πολύ νωρίς» για να υπάρχει «απόλυτη σαφήνεια».
Είναι «αδύνατο» να υπάρχει ακρίβεια για το μέγεθος των «πιθανών μέτρων» για το χρέος που θα εφαρμοστούν το 2018, καθώς «βρισκόμαστε στα τέλη του 2016», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η καθυστέρηση της διευθέτησης του χρέους θα μπορούσε να πλήξει τον κ. Τσίπρα, ο οποίος «πόνταρε» το πολιτικό του κεφάλαιο σε υποχωρήσεις από την πλευρά των δανειστών.
Bookmark and Share