Erdogan: Αναρωτιέμαι ποιος είναι πιο βάρβαρος, ο Χίτλερ... ή το Ισραήλ; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Erdogan: Αναρωτιέμαι ποιος είναι πιο βάρβαρος, ο Χίτλερ... ή το Ισραήλ;

  • Οι τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έγιναν την ώρα που οι δύο χώρες φαίνεται να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους μετά από έξι χρόνια.

Τις προκλητικές δηλώσει... συνεχίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας, R. T. Erdogan, με το Ισραήλ να βρίσκεται στο στόχαστρο.
«Αναρωτιέται ποιος είναι πιο βάρβαρος μεταξύ του Χίτλερ και του Ισραήλ», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, στη διάρκεια συνέντευξής που μεταδόθηκε χθες Δευτέρα το βράδυ σε ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο.
Τον Ιούλιο του 2014 εν μέσω της επέμβασης των Ισραηλινών στη Γάζα ο Erdogan είχε κατηγορήσει το Ισραήλ ότι «ξεπέρασε τον Χίτλερ σε βαρβαρότητα», προκαλώντας σάλο.
Οι τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έγιναν την ώρα που οι δύο χώρες φαίνεται να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους μετά από έξι χρόνια.
Αυτή τη φορά ο Εrdogan δήλωσε στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2 ότι «γνωρίζει πολύ καλά» πόσο ευαίσθητο θέμα είναι να αναφέρεται στον Χίτλερ, ο οποίος ευθύνεται για τη συστηματική εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.
Και πρόσθεσε: «Εγώ δεν εγκρίνω αυτό που έκανε ο Χίτλερ, όμως δεν εγκρίνω ούτε αυτό που κάνει το Ισραήλ. Όταν πρόκειται για τον θάνατο τόσων ανθρώπων, διερωτώμαι ποιος είναι πιο βάρβαρος».
Bookmark and Share