Google και Facebook τιμωρούν τις ιστοσελίδες με ψευδείς ειδήσεις με απόσυρση διαφημίσεων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Google και Facebook τιμωρούν τις ιστοσελίδες με ψευδείς ειδήσεις με απόσυρση διαφημίσεων

  • Οι Google και Facebook πήραν έκτακτα μέτρα για να βρουν και να τιμωρήσουν ψεύτικες ιστοσελίδες "ενημέρωσης" εν μέσω των πρόσφατων κατηγοριών πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βοηθούν στην ευρεία παραπληροφόρηση.

Τη... Δευτέρα, η Google ανέφερε πως εφαρμόζει μία νέα πολιτική η οποία θα αποσύρει τις διαφημίσεις της από ιστοσελίδες που έχουν περιεχόμενο μη αντιπροσωπευτικό προς τη λειτουργία τους, αλλά δεν απαγόρευσε την ανάρτηση ψεύτικων ειδήσεων από τα site αυτά. Το Facebook ξεκαθάρισε τους ήδη υπάρχοντες κανόνες του, πως δεν πρόκειται να διαφημίζει σε εφαρμογές ή ιστοσελίδες που είναι παράνομες, παραπλανητικές ή απατηλές.

Το GoogleAdSense το οποίο βοηθά τις ιστοσελίδες στην προβολή διαφημίσεων, είναι και η μεγαλύτερη του είδους υπηρεσίας αυτή στην αγορά, ενώ αποτελεί και βασικό κομμάτι εσόδων για τις περισσότερες Online δημοσιεύσεις και ιστοσελίδες.

Η επερχόμενη ρύθμιση δε θα σβήνει τα ψευδή άρθρα από τις μηχανές αναζήτησης. Αλλά η αλλαγή μπορεί να ωθήσει τις ιστοσελίδες που βασίζονται σε ψεύτικες ειδήσεις να ψάχνουν να βρουν έσοδα.

Το έναυσμα για τις ρυθμίσεις αποτέλεσε και η αμερικανική προεκλογική εκστρατεία. Google και Facebook κατηγορήθηκαν πως δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την εξάπλωση ψευδών πληροφοριών.
Bookmark and Share